Ας μαγειρέψουμε
Πλένουμε καλά, σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τοποθετούμε το κρέας στη μαρινάδα που έχουμε φτιάξει με το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κρασί, το ελαιόλαδο,το ξίδι και τα μπαχαρικά. Σκεπάζουμε και αφήνουμε το κρέας να μαριναριστεί για 2 μέρες στο ψυγείο. Βγάζουμε το κρέας από τη μαρινάδα, το στεγνώνουμε και το αλατίζουμε ελαφρά. Σε ένα ταψί στρώνουμε φέτες μπέικον μέχρι να καλύψουμε όλο τον πάτο του και από επάνω τοποθετούμε το κρέας. Στη συνέχεια καλύπτουμε το κρέας με το υπόλοιπο μπέικον,το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45 λεπτά στους 200oC. Στο μεταξύ ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα όλα τα υλικά της μαρινάδας, εκτός από την κρέμα γάλακτος και το αλεύρι, να βράσουν μέχρι να μείνει μισή σε ποσότητα.Βγάζουμε το κρέας από το φούρνο, μαζεύουμε όλο το ζουμί από το ταψί και το ρίχνουμε στη μαρινάδα. Ξαναβράζουμε σε δυνατή θερμοκρασία για 6-7 λεπτά, σουρώνουμε και με αυτό περιχύνουμε το κρέας και το ξαναβάζουμε στο φούρνο για ακόμη 45λεπτά. Κατόπιν βγάζουμε το κρέας και το διατηρούμε ζεστό. Συγκεντρώνουμε πάλι το ζουμί από το ταψί σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτουμε 2 ποτήρια ζεστό νερό.Παράλληλα, σε ένα σκεύος ανακατεύουμε 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι, 3-4 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος, 2 κουταλιές της σούπας ζωμό κρέατος και τα ρίχνουμε στο κατσαρολάκι με το ζωμό. Αφήνουμε να πάρει μια-δυο βράσεις ανακατεύοντας συνεχώς για να μην πιάσει η σάλτσα καθώς πήζει. Σερβίρουμε το κρέας μαζί με τη σαλτσούλα του και συνοδεύουμε με πατάτες βραστές ή πουρέ και πράσινη σάλτσα.
Χρόνος προετοιμασίας:
20 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος:
1 ώρα και 30 λεπτά περίπου Χρόνος μαριναρίσματος:
2 μέρες