Recipe Search ResultsΘράψαλα γεμιστά με φακές και μυρωδικά
Ab logo
  • Θράψαλα γεμιστά με φακές και μυρωδικά

Θράψαλα γεμιστά με φακές και μυρωδικά

by Τίνα Webb
Θράψαλα γεμιστά με φακές και μυρωδικά
Average
31'- 60'
1/5
Medium

Ingredients for

Ingredients
4 servings
  • 4 μέτρια θράψαλα ΑΒ
  • 300 γρ. φακές ψιλές ΑΒ
  • 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό
  • 1 κουταλιά της σούπας άνηθο
  • 1 κουταλιά της σούπας βασιλικό
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 50 γρ. κουκουνάρι
  • 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ΑΒ
  • 1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί Λήμνος
  • Αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 4 μέτρια θράψαλα ΑΒ
  • 300 γρ. φακές ψιλές ΑΒ
  • 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό
  • 1 κουταλιά της σούπας άνηθο
  • 1 κουταλιά της σούπας βασιλικό
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 50 γρ. κουκουνάρι
  • 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ΑΒ
  • 1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί Λήμνος
  • Αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Start cooking

Καθαρίζετε τα θράψαλα και χωρίζετε τα πλοκάμια από το σώμα. Βράζετε τις φακές λίγο για να κρατάνε. Ψιλοκόβετε τον μαϊντανό, τον άνηθο και το βασιλικό και ανακατεύετε με το ψιλοκομμένο σκόρδο, το κουκουνάρι, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ρίχνετε στο παραπάνω μίγμα τις φακές, ανακατεύετε και γεμίζετε τα θράψαλα. Κλείνετε τα ανοίγματα με τα πλοκάμια. Τα τοποθετείτε σε ταψάκι και τα περιχύνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το κρασί. Πασπαλίζετε με χονδροτριμμένο πιπέρι και ελάχιστο αλάτι. Ψήνετε τα θράψαλα στους 180οC μέχρι να πάρουν ρόδινο χρώμα (γύρω στα 25λεπτά). Σερβίρετε με μια σαλάτα εποχής.

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Lenten
Lunch
All seasons
Main courses

Shop recipe for 4 servings

  • Μαϊντανός Τεμάχιο Ελληνικός
    This item is no longer available
    7064307
  • Σκόρδα ξερά Τεμάχιο
    This item is no longer available
    7064248