Recipe Search ResultsΣούπα βελουτέ με τραχανά και αβγοτάραχο
Ab logo
  • Σούπα βελουτέ με τραχανά και αβγοτάραχο

Σούπα βελουτέ με τραχανά και αβγοτάραχο

by Βίκυ Σμυρλή
Σούπα βελουτέ με τραχανά και αβγοτάραχο
Easy
1'- 30'
0/5
Medium

Ingredients for

Ingredients
4 servings
  • 2 φλιτζάνια γλυκό τραχανά, αλευρένιο
  • 5 φλιτζάνια γάλα
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • Αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 60 γρ. αβγοτάραχο σε πολύ λεπτές φετούλες για διακόσμηση
  • 2 φλιτζάνια γλυκό τραχανά, αλευρένιο
  • 5 φλιτζάνια γάλα
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • Αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 60 γρ. αβγοτάραχο σε πολύ λεπτές φετούλες για διακόσμηση

Start cooking

Βράζετε σε χαμηλή φωτιά τον τραχανά στο γάλα για 15 λεπτά περίπου, ή μέχρι να χυλώσει. Όταν η σούπα κρυώσει λίγο την μεταφέρετε στο μπλέντερ και την χτυπάτε για να γίνει ομοιογενής. Την βάζετε πάλι στην κατσαρόλα ρίχνετε το βούτυρο, αλάτι,λίγο πιπέρι και την αφήνετε για λίγο να ζεσταθεί ανακατεύοντας την για να μην κολλήσει. Σερβίρετε σε κάθε πιάτο μαζί με τη σούπα. Βάζετε σε κάθε πιάτο 5-6φετούλες αυγοτάραχο και λίγα φυλλαράκια μαϊντανό και σερβίρετε.

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Other
All seasons
Soup