Recipe Search ResultsΦιογκάκια με σάλτσα λεμονιού
Ab logo
  • Φιογκάκια με σάλτσα λεμονιού

Φιογκάκια με σάλτσα λεμονιού

by Σιμόνη Καφίρη
Φιογκάκια με σάλτσα λεμονιού
Average
31'- 60'
0/5
Low

Ingredients for

Ingredients
4 servings
  • 4 κουταλιές μαργαρίνη
  • 400 γρ. φιογκάκια ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας σας
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλιτζάνι άσπρο κρασί
  • 2/3 φλιτζάνι γάλα
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • Αλάτι
  • 1 λεμόνι, τον χυμό και το ξύσμα
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρδισμένα
  • Πικάντικο τυρί τριμμένο
  • 4 κουταλιές μαργαρίνη
  • 400 γρ. φιογκάκια ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας σας
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλιτζάνι άσπρο κρασί
  • 2/3 φλιτζάνι γάλα
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • Αλάτι
  • 1 λεμόνι, τον χυμό και το ξύσμα
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρδισμένα
  • Πικάντικο τυρί τριμμένο

Start cooking

Βράζετε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Στο μεταξύ, σοτάρετε στη μαργαρίνη το κρεμμύδι και το σκόρδο και σβήνετε με το κρασί και τον χυμό λεμονιού. Βράζετε μέχρι να μείνει το 1/3 του υγρού. Προσθέτετε το γάλα (μη προβληματιστείτε αν θα κόψει) και βράζετε μέχρι να μείνει το μισό. Ρίχνετε το ξύσμα λεμονιού και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύετε και βράζετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η σάλτσα. Σουρώνετε τα ζυμαρικά και τα ανακατεύετε στην πηχτή σάλτσα. Πασπαλίζετε με πικάντικο τριμμένο τυρί, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, λίγο ακόμα ξύσμα λεμονιού και τα αμύγδαλα και σερβίρετε, χωρίς καθυστέρηση.

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Brunch
All seasons
Starters & nibbles

Shop recipe for 4 servings