Recipe Search ResultsΜαυρομάτικα στιφάδο
Ab logo
  • Μαυρομάτικα στιφάδο

Μαυρομάτικα στιφάδο

by Βίκυ Σμυρλή
Μαυρομάτικα στιφάδο
Average
>60'
5/5
Low

Ingredients for

Ingredients
4 servings
  • 500 γρ. μαυρομάτικα φασόλια
  • 120 ml ελαιόλαδο
  • 1 τριμμένο κρεμμύδι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1,5 κιλά κρεμμυδάκια στιφάδου
  • 1 κονσέρβα τοματάκια αποφλοιωμένα ψιλοκομμένα
  • 2 κουταλιές της σούπας τοματοπελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό
  • 1 φλιτζάνι νερό και λίγο ακόμη αν χρειαστεί
  • πιπέρι
  • Αλάτι
  • 500 γρ. μαυρομάτικα φασόλια
  • 120 ml ελαιόλαδο
  • 1 τριμμένο κρεμμύδι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1,5 κιλά κρεμμυδάκια στιφάδου
  • 1 κονσέρβα τοματάκια αποφλοιωμένα ψιλοκομμένα
  • 2 κουταλιές της σούπας τοματοπελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό
  • 1 φλιτζάνι νερό και λίγο ακόμη αν χρειαστεί
  • πιπέρι
  • Αλάτι

Start cooking

Βράζετε τα μαυρομάτικα φασόλια τόσο που να κρατάνε και τα στραγγίζετε. Βουτάτε τα κρεμμυδάκια σε καυτό νερό και τα αφήνετε για λίγα λεπτά. Όταν κρυώσουν κόβετε τη ρίζα με ένα ψαλίδι και βγάζετε τα κρεμμυδάκια ολόκληρα από τα φλούδια τους. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, προσθέτετε τη δάφνη και το τριμμένο κρεμμύδι και τα σοτάρετε ελαφρά μέχρι να γίνει το κρεμμύδι διάφανο. Ρίχνετε τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρετε για λίγο.Προσθέτετε τα μαυρομάτικα, τον τοματοπελτέ, τα τοματάκια και το νερό. Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζετε το φαγητό μέχρι να μαλακώσουν τελείως τα κρεμμυδάκια και να δέσει η σάλτσα. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο νερό για να μην σωθεί η σάλτσα. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.

Rating

Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Lenten
Lunch
All seasons
Main courses

Shop recipe for 4 servings