Recipe Search ResultsΑρνί γεμιστό Δωδεκανήσων
Ab logo
  • Αρνί γεμιστό Δωδεκανήσων

Αρνί γεμιστό Δωδεκανήσων

by Μυρσίνη Λαμπράκη
Αρνί γεμιστό Δωδεκανήσων
Hard
>60'
5/5
Medium

Ingredients for

Ingredients
8 servings
  • 3 κουταλιές της σούπας κουκουνάρια
  • 3 κόκκοι μπαχάρι
  • Αλάτι
  • 2 κοπανισμένα γαρύφαλλα
  • πιπέρι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα
  • 2 κουταλιές της σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού ρύζι καρολίνα
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού κρασί κόκκινο
  • 2 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό ολόκληρο αρνάκι
  • 2 κουταλιές σούπας σταφίδες Κορίνθου
  • 2 μεγάλες ώριμες τομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια λεπτοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 ψιλοκομμένο αρνίσιο συκωτάκι
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο φρέσκο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • Πιπέρι (για το αρνί)
  • Αλάτι (για το αρνί)
  • 3 κουταλιές της σούπας κουκουνάρια
  • 3 κόκκοι μπαχάρι
  • Αλάτι
  • 2 κοπανισμένα γαρύφαλλα
  • πιπέρι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα
  • 2 κουταλιές της σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού ρύζι καρολίνα
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού κρασί κόκκινο
  • 2 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό ολόκληρο αρνάκι
  • 2 κουταλιές σούπας σταφίδες Κορίνθου
  • 2 μεγάλες ώριμες τομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια λεπτοκομμένα

Start cooking

Πλένετε και αλατοπιπερώνετε το αρνάκι.Ετοιμάζετε τη γέμιση ως εξής: Σοτάρετε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι να ξανθύνει για 4-5 λεπτά. Προσθέτετε το συκώτι και το αφήνετε επίσης να ροδίσει. Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε τα εντόσθια να σιγοβράσουν για 10 λεπτά. Προσθέτετε τη τομάτα,ανακατεύετε και σβήνετε τη φωτιά. Αφήνετε το συκώτι με τη σάλτσα του να κρυώσει εντελώς και ρίχνετε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί και τα μπαχαρικά με το ρύζι. Ανακατεύετε πολύ καλά ώστε τα υλικά να ενωθούν καλά μεταξύ τους. Με το μίγμα αυτό γεμίζετε το εσωτερικό του αρνιού και το ράβετε με σπάγκο μαγειρικό κατά μήκος της κοιλιάς. Το τοποθετείτε σε μια βαθιά γάστρα ή σε ένα βαθύ ταψί στην οποία τη βάση έχετε στρώσει με τρεις λαδόκολλες. Σκορπάτε τα δαφνόφυλλα, το αλείφετε με το βούτυρο, πασπαλίζετε με άφθονο αλάτι και πιπέρι. Κλείνετε την λαδόκολλα πολύ καλά, αν υπάρχει καπάκι το σφραγίζετε και ψήνετε στους 150-180οC για 5 – 6 ώρες. Σερβίρετε το αρνάκι ζεστό μαζί με τη γέμισή του .

Rating

Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek Traditional
Classic
Easter
Lunch
Autumn,Winter
Main courses

Shop recipe for 8 servings

  • Κρεμμύδι Κατεψυγμένο 100gr
    This item is no longer available
    7081527
  • Άνιθος Τεμάχιο Ελληνικός
    This item is no longer available
    7064310
  • 7068814