Recipe Search ResultsΛάχανο κόκκινο στην κατσαρόλα με λουκάνικο και κυδώνια
Ab logo
  • Λάχανο κόκκινο στην κατσαρόλα με λουκάνικο και κυδώνια

Λάχανο κόκκινο στην κατσαρόλα με λουκάνικο και κυδώνια

by Μυρσίνη Λαμπράκη
Λάχανο κόκκινο στην κατσαρόλα με λουκάνικο και κυδώνια
Average
31'- 60'
0/5
Medium

Ingredients for

Ingredients
4 servings
  • 1 κιλό κόκκινο λάχανο ξυσμένο σε λεπτά κομμάτια
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 1 χυμό από λεμόνι
  • 80 γρ. ελαιόλαδο ή βούτυρο
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 1 ψιλοτριμμένο κρεμμύδι
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού κρασί κόκκινο
  • 3 κουταλιές του γλυκού ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 1/2 κιλό λουκάνικα χοιρινό σε κομμάτια
  • 2 κυδώνια καθαρισμένα και κομμένα σε μέτρια κομμάτια
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κιλό κόκκινο λάχανο ξυσμένο σε λεπτά κομμάτια
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 1 χυμό από λεμόνι
  • 80 γρ. ελαιόλαδο ή βούτυρο
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 1 ψιλοτριμμένο κρεμμύδι
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού κρασί κόκκινο
  • 3 κουταλιές του γλυκού ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 1/2 κιλό λουκάνικα χοιρινό σε κομμάτια
  • 2 κυδώνια καθαρισμένα και κομμένα σε μέτρια κομμάτια
  • Αλάτι
  • πιπέρι

Start cooking

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το λάχανο, προσθέτουμε τα κυδώνια,το κύμινο, το αλάτι, το πιπέρι και το χυμό λεμονιού. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί, κάνοντάς τους με τα χέρια ένα ελαφρύ μασάζ, σκεπάζουμε και τα αφήνουμε για 2 ώρες εκτός ψυγείου να μαραθούν. Τσιγαρίζουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο ή το ελαιόλαδο μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι να αρχίσει να αλλάζει χρώμα και να καραμελώσει. Ρίχνουμε το κρεμμύδι μαζί με τα λουκάνικα και το ανακατεύουμε μέχρι να πάρει και αυτό χρώμα. Σβήνουμε με το ξίδι. Προσθέτουμε το μαριναρισμένο λάχανο μαζί με την μαρινάδα και βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 20 λεπτά περίπου. Μόλις μαλακώσει σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε για 10 ακόμα λεπτά να σιγοβράσει.

 

Χρόνος προετοιμασίας:

15 λεπτά 

Χρόνος μαριναρίσματος:

2 ώρες περίπου 

Χρόνος μαγειρέματος:

40 λεπτά

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Main courses

Shop recipe for 4 servings