Recipe Search ResultsΚρεατόπιτα
Ab logo
  • Κρεατόπιτα

Κρεατόπιτα

by Πηγή ΑΒ Μagazine
Κρεατόπιτα
Average
>60'
2/5
Medium

Ingredients for

Ingredients
4 servings
  • 1 κιλό αρνί
  • 2 φύλλα χωριάτικη ζύμη
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • δυόσμο 
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • πιπέρι
  • μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι
  • 3 αβγά
  • 1/2 φλιτζάνι φρέσκο γάλα 
  • βούτυρο
  • φρέσκο ή ξερό βασιλικό
  • 1 κιλό αρνί
  • 2 φύλλα χωριάτικη ζύμη
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • δυόσμο 
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • πιπέρι
  • μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι
  • 3 αβγά
  • 1/2 φλιτζάνι φρέσκο γάλα 
  • βούτυρο
  • φρέσκο ή ξερό βασιλικό

Start cooking

Πλένουµε καλά το κοτόπουλο και το κόβουµε σε κοµµάτια. Λιώνουµε το βούτυρο σε µια µεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτουµε το κρεμµύδι και σοτάρουµε για 3-4 λεπτά µέχρι να ροδίσει. Ρίχνουµε τα καρότα και τις πατάτες, ανακατέβουµε και έπειτα προσθέτουµε το ψιλοκοµµένο πράσο. Στη συνέχεια προσθέτουµε το κοτόπουλο, το οποίο έχουµε πρώτα πασπαλίσει µε λίγο αλεύρι. Ρίχνουµε 1,5lt νερό, το αλάτι, το πιπέρι και αφήνουµε να σιγοβράσει, µε σκεπασµένη την κατσαρόλα, για τουλάχιστον 1 1/2 ώρα µέχρι να’ρθει να χυλώσει και να γίνει πηχτός ο ζωµός. Όταν η σούπα είναι σχεδόν έτοιµη, φτιάχνουµε το αβγολέµονο, χτυπώντας το αβγό µε το χυµό λεµονιού και προσθέτοντας σταδιακά και σιγά-σιγά ζωµό από την κατσαρόλα. Κατεβάζουµε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουµε το αβγολέµονο, ανακατεύουµε και την ξανατοποθετούµε στο µάτι της κουζίνας για να πάρει µία βράση ακόµα. Σερβίρουµε τη σούπα ζεστή.

Rating

Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Dinner
All seasons
Main courses

Shop recipe for 4 servings

  • Σκόρδα ξερά Τεμάχιο
    This item is no longer available
    7064248
  • Μαϊντανός Τεμάχιο Ελληνικός
    This item is no longer available
    7064307