Recipe Search ResultsΦραγκόκοτα γεμιστή με φουαγκρά
Ab logo
  • Φραγκόκοτα γεμιστή με φουαγκρά

Φραγκόκοτα γεμιστή με φουαγκρά

by Σιμόνη Καφίρη
Φραγκόκοτα γεμιστή με φουαγκρά
Hard
>60'
0/5
High

Ingredients for

Ingredients
8 servings
  • φραγκόκοτα (2 κιλά περίπου)
  • 150 γρ. φουαγκρά
  • 6 κουταλιές κρασί Μαυροδάφνη
  • εντόσθια του πουλερικού (καθαρισμένα από τις άσπρες μεμβράνες)
  • 40 γρ. βούτυρο
  • 10 αποξηραμένα σύκα
  • 3 φέτες σταφιδόψωμο
  • 1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
  • 1/2 κουταλάκι κανέλα
  • Αλάτι
  • 1 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο τζίντζερ
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • φραγκόκοτα (2 κιλά περίπου)
  • 150 γρ. φουαγκρά
  • 6 κουταλιές κρασί Μαυροδάφνη
  • εντόσθια του πουλερικού (καθαρισμένα από τις άσπρες μεμβράνες)
  • 40 γρ. βούτυρο
  • 10 αποξηραμένα σύκα
  • 3 φέτες σταφιδόψωμο
  • 1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
  • 1/2 κουταλάκι κανέλα
  • Αλάτι
  • 1 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο τζίντζερ
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Start cooking

Ετοιμάζετε τη γέμιση: Ψιλοκόβετε τα εντόσθια και τα σοτάρετε σε 1 κουταλιά από το βούτυρο σε μέτρια φωτιά μέχρι να αλλάξει το χρώμα τους. Κόβετε σε κύβους το φουαγκρά και το σταφιδόψωμο. Ψιλοκόβετε τα σύκα. Τα ανακατεύετε σε ένα μπολ όλα μαζί (και τα μισοψημένα εντόσθια του πουλερικού), τα πασπαλίζετε με τα μπαχαρικά και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα περιχύνετε με 2 κουταλιές Μαυροδάφνη. Τα αφήνετε να μαριναριστούν ½ ώρα.Αλατοπιπερώνετε εσωτερικά τη φραγκόκοτα και τη γεμίζετε με το μίγμα του φουαγκρά. Κλείνετε το άνοιγμα με οδοντογλυφίδες ή το ράβετε. Την αλείφετε εξωτερικά με το μισό λιωμένο βούτυρο, την αλατοπιπερώνετε, τη μεταφέρετε σε πυρίμαχο σκεύος και την βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC Την ψήνετε περίπου 2 ώρες, περιχύνοντας την συχνά με τα υγρά που δημιουργούνται για να μην ξεραθεί το κρέας του στήθους κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Βγάζετε τη φραγκόκοτα από το φούρνο, παίρνετε το ζουμί της και το βάζετε σε κατσαρολάκι μαζί με ½ ποτήρι ζεστό νερό και το υπόλοιπο κρασί. Βράζετε μέχρι να ελαττωθεί το ζουμί. Κόβετε το πουλερικό σε μερίδες, αφού αφαιρέσετε τη γέμιση, το μεταφέρετε σε πιατέλα, περιχύνετε με τη σάλτσα και γαρνίρετε με φρέσκα σύκα και τη γέμιση γύρω από την πιατέλα.


Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Main courses

Shop recipe for 8 servings