Start cooking
Ετοιμάζετε τη γέμιση: Ψιλοκόβετε τα εντόσθια και τα σοτάρετε σε 1 κουταλιά από το βούτυρο σε μέτρια φωτιά μέχρι να αλλάξει το χρώμα τους. Κόβετε σε κύβους το φουαγκρά και το σταφιδόψωμο. Ψιλοκόβετε τα σύκα. Τα ανακατεύετε σε ένα μπολ όλα μαζί (και τα μισοψημένα εντόσθια του πουλερικού), τα πασπαλίζετε με τα μπαχαρικά και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα περιχύνετε με 2 κουταλιές Μαυροδάφνη. Τα αφήνετε να μαριναριστούν ½ ώρα.Αλατοπιπερώνετε εσωτερικά τη φραγκόκοτα και τη γεμίζετε με το μίγμα του φουαγκρά. Κλείνετε το άνοιγμα με οδοντογλυφίδες ή το ράβετε. Την αλείφετε εξωτερικά με το μισό λιωμένο βούτυρο, την αλατοπιπερώνετε, τη μεταφέρετε σε πυρίμαχο σκεύος και την βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC Την ψήνετε περίπου 2 ώρες, περιχύνοντας την συχνά με τα υγρά που δημιουργούνται για να μην ξεραθεί το κρέας του στήθους κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Βγάζετε τη φραγκόκοτα από το φούρνο, παίρνετε το ζουμί της και το βάζετε σε κατσαρολάκι μαζί με ½ ποτήρι ζεστό νερό και το υπόλοιπο κρασί. Βράζετε μέχρι να ελαττωθεί το ζουμί. Κόβετε το πουλερικό σε μερίδες, αφού αφαιρέσετε τη γέμιση, το μεταφέρετε σε πιατέλα, περιχύνετε με τη σάλτσα και γαρνίρετε με φρέσκα σύκα και τη γέμιση γύρω από την πιατέλα.