Recipe Search ResultsΧταπόδι σαγανάκι με σάλτσα μουστάρδας
Ab logo
  • Χταπόδι σαγανάκι με σάλτσα μουστάρδας

Χταπόδι σαγανάκι με σάλτσα μουστάρδας

by Μυρσίνη Λαμπράκη
Χταπόδι σαγανάκι με σάλτσα μουστάρδας
Average
>60'
5/5
Medium

Ingredients for

Ingredients
4 servings
  • 1,5 κιλά χταπόδι Kallimanis
  • 2 κουταλιές της σούπας ξίδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ποτήρι κρασί λευκό
  • 1 κρεμμύδι
  • 4 κ. σούπας μουστάρδα
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού κέτσαπ
  • πιπέρι
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1,5 κιλά χταπόδι Kallimanis
  • 2 κουταλιές της σούπας ξίδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ποτήρι κρασί λευκό
  • 1 κρεμμύδι
  • 4 κ. σούπας μουστάρδα
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού κέτσαπ
  • πιπέρι
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

Start cooking

Βράζετε το χταπόδι σε άφθονο αλατισμένο νερό με το ξίδι για 30-40 λεπτά. Όταν γίνει τρυφερό και μπορεί να τρυπηθεί με ένα πιρούνι, το βγάζετε και το αφήνετε να κρυώσει. Το κόβετε σε μικρά κομμάτια.Παίρνετε ένα βαθύ τηγάνι και ρίχνετε μέσα το ελαιόλαδο και το κρεμμυδάκι και σοτάρετε για 3-4 λεπτά. Προσθέτετε και το σκόρδο ολόκληρο. Ρίχνετε το χταπόδι και ανακατεύετε καλά. Σβήνετε με το μισό κρασί. Αφήνετε να πάρει βράση και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, διαλύετε την μουστάρδα και το κέτσαπ στο υπόλοιπο κρασί, και το προσθέτετε στο χταπόδι. Ανακατεύετε, αλατίζετε και πιπερώνετε. Αφήστε το χταπόδι να βράσει για να πήξει η σάλτσα.

Rating

Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Lenten
Brunch
All seasons
Starters & nibbles

Shop recipe for 4 servings

  • Μουστάρδα 3 Πιπέρια 200 gr
    This item is no longer available
    7069760
  • ΧΤΑΠΟΔΙ ΠΛΟΚΑΜΙ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΟ 700 GR
    This item is no longer available
    7080603
  • 7139818