Ab logo
  • Ζύμη για τουίλ

Ζύμη για τουίλ

από Σιμόνη Καφίρη
Ζύμη για τουίλ
Εύκολη
31'- 60'
5/5
Χαμηλό

Θα χρειαστώ υλικά για

Συστατικά
4 μερίδες
  • 125 γρ. ζάχαρη
  • 40 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 65 γρ. αμύγδαλα αλεσμένα σε πούδρα
  • 50 γρ. βούτυρο μαλακωμένο
  • 1/4 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού σουρωμένο
  • 1 πορτοκάλι (ξύσμα)
  • 125 γρ. ζάχαρη
  • 40 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 65 γρ. αμύγδαλα αλεσμένα σε πούδρα
  • 50 γρ. βούτυρο μαλακωμένο
  • 1/4 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού σουρωμένο
  • 1 πορτοκάλι (ξύσμα)

Ας μαγειρέψουμε

Ανακατεύετε το αλεύρι με την πούδρα αμυγδάλων και τα κοσκινίζετε. Χτυπάτε το βούτυρο, με τη ζάχαρη, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού. Ρίχνετε το μίγμα αλεύρου και ανακατεύετε καλά ώστε να έχετε ένα λείο μίγμα. Το αφήνετε 1 ώρα στο ψυγείο. Παίρνετε από το μίγμα με κουτάλι της σούπας και το ρίχνετε σε ελαφρά βουτυρωμένη λαδόκολλα. Ισιώνετε την επιφάνεια με το κουτάλι.Για να το απλώσετε ευκολότερα και να του δώσετε σχήμα στρογγυλό βουτάτε το κουτάλι σε κρύο νερό. Επαναλαμβάνετε το ίδιο με όλο το μίγμα, αφήνοντας απόσταση 4-5 εκ. μεταξύ τους. Όσο πιο λεπτό στρώμα απλώσετε τόσο πιο λεπτά θα γίνουν, αλλά θα είναι πιο εύθραυστα. Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 4-5 λεπτά μέχρι δηλαδή να πάρουν ένα ελαφρά χρυσαφί χρώμα. Τα βγάζετε αμέσως από τον φούρνο και τα αφήνετε στη λαδόκολλα για 1 λεπτό πριν τα ξεκολλήσετε προσεχτικά με σπάτουλα. Όταν κρυώσουν εντελώς τα διατηρείτε σε μεταλλικό κουτί, βάζοντας ανάμεσα λαδόκολλα.

Αξιολόγηση

Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Pancake Day
Γλυκό
Όλες οι εποχές
Γλυκό

Βάλε στο καλάθι υλικά για 4 μερίδες

  • Πορτοκάλια Μέρλιν Χυμού Ελληνικά Συσκευασμένα
    • low-price.external.cbf7b8ce.svg
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7126679
  • Ροδάμι Βούτυρο Γάλακτος 600 gr
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7133790
  • Αμύγδαλα Φυρανιάς Ψημένα & Αλατισμένα 240g
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7095659