Ας μαγειρέψουμε
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό. Αλατίζουμε, προσθέτουμε το κριθαράκι και βράζουμε μέχρι να μαλακώσει. Ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ το ταχίνι με το χυμό λεμονιού και αραιώνουμε με λίγο από το νερό που βράζει με το κριθαράκι. Ρίχνουμε το μείγμα με το ταχίνι στην κατσαρόλα ανακατεύοντας και αφήνουμε να βράσει για 3’. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε σε πιάτα. Παράλληλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι με το πιπέρι καγιέν και σωτάρουμε τις γαρίδες για μερικά λεπτά ανακατεύοντας, μέχρι να κάνουν ωραία ροδοκοκκινισμένη κρούστα. Τις αλατίζουμε και τοποθετούμε 3 γαρίδες σε κάθε πιάτο ταχινόσουπας μαζί με λίγο από το λάδι που έμεινε στο τηγάνι. Απολαμβάνουμε ζεστό!