Κρεατόπιτα
Μέτρια, >60'
Σε μια λεκάνη βάζουμε τον κιμά, τα κρεμμύδια, το σκόρδο,
τις τομάτες, το αλάτι, το πιπέρι, το δυόσμο ή το μαϊντανό
και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα 2 αυγά και το ψωμί
(αφού πρώτα το έχουμε βρέξει καλά και το έχουμε τρίψει μικρά
κομματάκια). Πλάθουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνουν ένα
ομοιογενές μείγμα ραντίζοντας με λίγο νερό για να γίνει ο κιμάς
πιο αφράτος. Bράζουμε τα άλλα 2 αυγά για 10 λεπτά περίπου
και τα ξεφλουδίζουμε. Aπλώνουμε τον κιμά σε μια λεία
επιφάνεια. Bάζουμε τα αυγά στη μέση. Tυλίγουμε τον κιμά
γύρω από τα αυγά σε ρολό. Tοποθετούμε το ρολό στο κέντρο
ενός ταψιού. Γύρω - γύρω προσθέτουμε μέτρια κομμένες
ή στρογγυλές πατατούλες και τις αλατοπιπερώνουμε. Pαντίζουμε
το φαγητό με ελαιόλαδο και προσθέτουμε λίγο νερό. Ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 1 ώρα και 15 λεπτά.
Σερβίρουμε στολίζοντας το ρολό με λεπτές φέτες τομάτας.
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα