Χταπόδι Στιφάδο
Δύσκολη, >60'
Βράζετε δύο λίτρα νερό σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα. Ρίχνετε στο βραστό νερό το κρεμμύδι, πάνω στο οποίο έχετε καρφώσει τα γαρύφαλλα, προσθέτετε τα φύλλα δάφνης, το σέλινο, το κοτόπουλο και το χοιρινό. Αφαιρείτε τον αφρό που σχηματίζετε στην επιφάνεια.Σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 35-40 λεπτά. Αποσύρετε το κρέας με μια τρυπητή κουτάλα και το αφήνετε να στραγγίσει και να κρυώσει. Ξεκοκαλίζετε το κοτόπουλο και το κόβετε σε μικρά κομμάτια. Τσιγαρίζετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και τα πράσα με 2 κουταλιές βούτυρο μέχρι να «γυαλίσουν» (δηλαδή να βγάλουν τα υγρά τους χωρίς να ροδίσουν). Ρίχνετε το κοτόπουλο και τα κομμάτια του χοιρινού και συνεχίζετε το ψήσιμο για 4-5 λεπτά. Ρίχνετε τον τραχανά, αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε ½ φλιτζάνι τσαγιού νερό και ψήνετε για 8-10 λεπτά. Βουτυρώνετε τον πάτο και τα τοιχώματα ενός ταψιού και στρώνετε 3-4 φύλλα επίσης αλειμμένα με βούτυρο. Αδειάζετε τη μισή γέμιση, τη στρώνετε με μια σπάτουλα και σκεπάζετε με ένα μόνο φύλλο. Ρίχνετε από πάνω την υπόλοιπη γέμιση, τη στρώνετε και πασπαλίζετε με τη φέτα.Σκεπάζετε με 3 φύλλα επίσης αλειμμένα με βούτυρο. Χαράζετε την επιφάνεια της πίτας σε κομμάτια με ένα μυτερό μαχαίρι. Ραντίζετε με το υπόλοιπο βούτυρο και με λίγο νερό. Ψήνετε στο φούρνο στους 180οC για 40-45 λεπτά. Αφήνετε την πίτα να κρυώσει πολύ καλά προτού την κόψετε.
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα