Κοτόπουλο γεμιστό με σάλτσα πορτοκαλιού
Δύσκολη, >60'
Βουτάτε τις τομάτες σε νερό που βράζει για 4-5΄. Τις αφήνετε να κρυώσουν, τις αποφλοιώνετε και τις κόβετε σε μικρά κυβάκια. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Βράζετε τις φακές σε νερό με αλάτι, ένα κρεμμύδι και το φύλλο δάφνης. Τις στραγγίζετε σε ένα μπολ. Όσο βράζουν οι φακές ετοιμάζετε τις πιπεριές. Κόβετε από ένα καπάκι στο μέρος που είναι το κοτσάνι, τις ανοίγετε και αφαιρείτε, με προσοχή για να μην σπάσουν, το εσωτερικό και τους σπόρους. Ρίχνετε στο μπολ με τις φακές τα κυβάκια τομάτας, τον κόλιαντρο ή τον μαϊντανό, το ελαιόλαδο, το αλατοπίπερο και ανακατεύετε απαλά τη σαλάτα. Γεμίζετε τις πιπεριές με τις φακές και τις βάζετε σε ένα ταψάκι. Ρίχνετε πάνω τους το ελαιόλαδο και τις ψήνετε στον φούρνο για 20-25΄ή μέχρι να βεβαιωθείτε ότι έχουν μαλακώσει. Συγχρόνως ζεσταίνετε μια έτοιμη σάλτσα τομάτας. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε στη σάλτσα και ένα κλαράκι κανέλας που δένει πολύ με τις αρωματικές φακές. Απλώνετε τη σάλτσα στα πιάτα σαν λιμνούλα και πάνω της σερβίρετε τις πιπεριές. Διακοσμείτε με ένα φυλλαράκι μαϊντανού ή κόλιαντρου και σερβίρετε.
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα