Ας μαγειρέψουμε
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το ραντίτσιο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει λίγο. Το σβήνετε με το μπαλσάμικο και το κρατάτε ζεστό. Εν τω μεταξύ, βράζετε τις πέννες σε αλατισμένο νερό και τις σουρώνετε. Κρατάτε λίγο από το νερό τους για να αραιώσετε τη σάλτσα αν βγει σφιχτή. Μεταφέρετε τις πέννες σε ζεσταμένη πιατέλα, ρίχνετε από πάνω το σοταρισμένο ραντίτσιο και το ανακατεύετε απαλά για να πάει παντού. Προσθέτετε λίγο από το νερό που κρατήσατε, αν χρειαστεί. Προσθέτετε τα θρυμματισμένα καρύδια και παρμεζάνα και ανακατεύετε απαλά τις πέννες. Σερβίρετε τις πέννες στα πιάτα και τις πασπαλίζετε με φυλλαράκια μαϊντανού, πιπέρι φρεσκοτριμμένο από τον μύλο και επιπλέον φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα, αν σας αρέσει.