Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΚουραμπιέδες με αμύγδαλο
Ab logo
  • Κουραμπιέδες με αμύγδαλο

Κουραμπιέδες με αμύγδαλο

από Τίνα Webb
Κουραμπιέδες με αμύγδαλο
Δύσκολη
>60'
5/5
Μεσαίο

Θα χρειαστώ υλικά για

Συστατικά
10 μερίδες
  • 60 γρ. βούτυρο φρέσκο
  • 1200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250 γρ. αμύγδαλα άσπρα
  • 1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 κρόκος αυγού
  • 1 πρέζα βανίλια
  • 50 ml κονιάκ
  • 250 γρ. ζάχαρη άχνη
  • άχνη ζάχαρη
  • ανθόνερο
  • 60 γρ. βούτυρο φρέσκο
  • 1200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250 γρ. αμύγδαλα άσπρα
  • 1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 κρόκος αυγού
  • 1 πρέζα βανίλια
  • 50 ml κονιάκ
  • 250 γρ. ζάχαρη άχνη
  • άχνη ζάχαρη
  • ανθόνερο

Ας μαγειρέψουμε

Χτυπάτε το βούτυρο στο μίξερ μέχρι να ασπρίσει. Ρίχνετε τη ζάχαρη και τους κρόκους και συνεχίζετε να δουλεύετε το μίγμα. Κοσκινίζετε το αλεύρι και το ανακατεύετε με τη βανίλια και την μπέικιν πάουντερ. Καβουρντίζετε τα αμύγδαλα και τα χονδροκόβετε. Ρίχνετε το κονιάκ και τα αμύγδαλα στο μίγμα του βουτύρου. Σιγά-σιγά προσθέτετε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς. Ζυμώνετε τα υλικά πολύ καλά μέχρι να γίνουν μια εύπλαστη ζύμη. Πλάθετε τους κουραμπιέδες στρογγυλούς ή σε όποιο άλλο σχήμα θέλετε και τους τοποθετείτε σε βουτυρωμένο ταψί. Τους ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 15-20 λεπτά. Όταν τους βγάλετε από το φούρνο τους ραντίζετε με ανθόνερο. Τους πασπαλίζετε με ζάχαρη και τους τοποθετείτε σε στρώσεις.

Αξιολόγηση

Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Χριστούγεννα
Γλυκό
Χειμώνας
Γλυκό

Υλικά για 10 άτομα

ΑΒ ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ ΛΕΥΚΗ ΑΜΥΓΔΑΛΟΨΥΧΑ 280 GR
280 γρ

Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα

365 ΒΑΝΙΛΙΝΗ 5 TEM
5 τεμ

Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα

Αυγά Ελευθέρας Βοσκής Large 6 Τεμάχια
ΑΒ Αυγά Ελευθέρας Βοσκής Large 6 Τεμάχια
6 τεμ
2
83
Ζάχαρη Άχνη 400g
ΑΒ Ζάχαρη Άχνη 400g
400 γρ
0
65
Αλκοολούχο Ποτό Τύπου Μπράντυ 350ml
ΟΡΦΕΥΣ Αλκοολούχο Ποτό Τύπου Μπράντυ 350ml
350 ml
6
10
Ζάχαρη Άχνη 400g
ΑΒ Ζάχαρη Άχνη 400g
400 γρ
0
65