Παιδικό κέικ με κομμάτια σοκολάτας
Μέτρια, >60'
Χτυπάτε το βούτυρο στο μίξερ μέχρι να ασπρίσει. Ρίχνετε τη ζάχαρη και τους κρόκους και συνεχίζετε να δουλεύετε το μίγμα. Κοσκινίζετε το αλεύρι και το ανακατεύετε με τη βανίλια και την μπέικιν πάουντερ. Καβουρντίζετε τα αμύγδαλα και τα χονδροκόβετε. Ρίχνετε το κονιάκ και τα αμύγδαλα στο μίγμα του βουτύρου. Σιγά-σιγά προσθέτετε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς. Ζυμώνετε τα υλικά πολύ καλά μέχρι να γίνουν μια εύπλαστη ζύμη. Πλάθετε τους κουραμπιέδες στρογγυλούς ή σε όποιο άλλο σχήμα θέλετε και τους τοποθετείτε σε βουτυρωμένο ταψί. Τους ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 15-20 λεπτά. Όταν τους βγάλετε από το φούρνο τους ραντίζετε με ανθόνερο. Τους πασπαλίζετε με ζάχαρη και τους τοποθετείτε σε στρώσεις.
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα
Μη διαθέσιμο online, αποθήκευση σε λίστα