Ας μαγειρέψουμε
Kόβετε τις μελιτζάνες με τη φλούδα σε μικρούς κύβους και τις αφήνετε για 1 ώρα σε αλατισμένο νερό να γλυκάνουν. Κατόπιν τις στραγγίζετε και τις τηγανίζετε σε άφθονο καυτό ελαιόλαδο να ροδίσουν. Τις τραβάτε και τις ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν το λάδι τους. Χωριστά ζεματίζετε το σέλινο και τις ελιές για 1 λεπτό σε νερό που κοχλάζει. Εν τω μεταξύ, βράζετε τη σάλτσα τομάτας με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το βασιλικό. Τσιγαρίζετε τις ελιές, το σέλινο και την κάπαρη σε λίγο ελαιόλαδο, προσθέτετε τη σάλτσα και βάζετε τη ζάχαρη και το ξίδι. Τέλος, ρίχνετε τις μελιτζάνες και τις αφήνετε να βράσουν μαζί σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά. H καπονάτα σερβίρεται κρύα όπως όλα τα λαδερά πασπαλισμένη με λίγο φρέσκο βασιλικό.