Ab logo
  • Γεμιστή κολοκύθα

Γεμιστή κολοκύθα

από Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Γεμιστή κολοκύθα
Δύσκολη
>60'
0/5
Μεσαίο

Θα χρειαστώ υλικά για

Συστατικά
6 μερίδες
  • 150 γρ. ΑΒ φυστίκια Αιγίνης ψύχα ωμή
  • 3 κουταλιές σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. Κεφαλοτύρι σε κυβάκια
  • 1 κλαδάκι θυμάρι φρέσκο
  • 1 λίτρο ζεστό ζωμό λαχανικών
  • 1/2 φλυτζάνι λευκό ξηρό κρασί
  • 400 γρ. Ρύζι μπασμάτι
  • 1/4 πορτοκάλι (ξύσμα)
  • 150 γρ. ΑΒ κράνμπερις
  • 1 κολοκύθα κόκκινη γυρω στα 3 κιλά (ολόκληρη)
  • 15 κάστανα προβρασμένα
  • 200 γρ. συκωτάκια κοτόπουλου
  • 2 χωριάτικα λουκάνικα ΑΒ ΕΠΙΛΟΓΗ
  • 2 φέτες μπέικον
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 3 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 150 γρ. ΑΒ φυστίκια Αιγίνης ψύχα ωμή
  • 3 κουταλιές σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. Κεφαλοτύρι σε κυβάκια
  • 1 κλαδάκι θυμάρι φρέσκο
  • 1 λίτρο ζεστό ζωμό λαχανικών
  • 1/2 φλυτζάνι λευκό ξηρό κρασί
  • 400 γρ. Ρύζι μπασμάτι
  • 1/4 πορτοκάλι (ξύσμα)
  • 150 γρ. ΑΒ κράνμπερις
  • 1 κολοκύθα κόκκινη γυρω στα 3 κιλά (ολόκληρη)
  • 15 κάστανα προβρασμένα
  • 200 γρ. συκωτάκια κοτόπουλου
  • 2 χωριάτικα λουκάνικα ΑΒ ΕΠΙΛΟΓΗ
  • 2 φέτες μπέικον
  • 1 σκελίδα σκόρδο

Ας μαγειρέψουμε

Με κοφτερό μαχαίρι αφαιρούμε καπάκι από την επιφάνεια της κολοκύθας γύρω από το κοτσάνι. Αφαιρούμε τους σπόρους και τις ίνες από το εσωτερικό της κολοκύθας. Αλείφουμε το εσωτερικό της με μαλακό βούτυρο και αλατοπιπερώνουμε τα τοιχώματα της. Αφαιρούμε τις μεμβράνες από τα συκωτάκια και τα ψιλοκόβουμε. Αφαιρούμε το περίβλημα από το λουκάνικο και το ψιλοκόβουμε. Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε το σπασμένο σκόρδο και τα ψιλοκομμένα συκωτάκια. Αφήνουμε να ψηθούν για λίγα λεπτά και να αλλάξουν χρώμα. Προσθέτουμε το μπέικον ψιλοκομμένο και το λουκάνικο κι αφήνουμε να ψηθούν για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά τελείως. Προσθέτουμε τον ζωμό, χαμηλώνουμε την φωτιά σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 10'. Τότε προσθέτουμε τα κάστανα, τα κράνμπερις τα φιστίκια το ξύσμα και το κεφαλοτύρι. Ανακατεύουμε. Προσθέτουμε θυμάρι και σχοινόπρασο. Γεμίζουμε την κολοκύθα. Σκεπάζουμε με το καπάκι της, πιέζοντας να κλείσει η κολοκύθα. Την τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο την βάση και τα πλαϊνά της. Την βάζουμε σε ταψί. Ρίχνουμε στο ταψί βραστό νερό να καλύπτει 2 εκ. την κολοκύθα. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC για περίπου 2 ώρες. Κόβουμε την κολοκύθα σε φέτες όπως το καρπούζι και βάζουμε ολόκληρη την φέτα με το ρύζι στο πιάτο. Η μαλακή σάρκα της τρώγεται μαζί με το ρύζι και στο στόμα σκάνε αρώματα και υφές μοναδικές Γαρνίρουμε με σάλτσα ντομάτας και λίγη σάλτσα γιαούρτι .

Αξιολόγηση

Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Χριστούγεννα
Brunch
Φθινόπωρο,Χειμώνας
Ορεκτικό

Βάλε στο καλάθι υλικά για 6 μερίδες

  • Πορτοκάλια Μέρλιν Χυμού Ελληνικά Συσκευασμένα
    • low-price.external.cbf7b8ce.svg
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7126679
  • Θυμάρι Αποξηραμένο 17 gr
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064489