Ab logo
  • Φρούτα Ογκρατέν

Φρούτα Ογκρατέν

από Σιμόνη Καφίρη
Φρούτα Ογκρατέν
Μέτρια
31'- 60'
0/5
Μεσαίο

Θα χρειαστώ υλικά για

Συστατικά
4 μερίδες
  • 650 γρ. φράουλες
  • 125 γρ. μαργαρίνη
  • 2 κουταλιές κορν φλάουρ
  • 125 γρ. ζάχαρη
  • 80 γρ. ανάλατα φιστίκια Αιγίνης, αλεσμένα σε πούδρα
  • 4 αβγά
  • 2 φλιτζάνια γάλα
  • 3 κουταλιές ανάλατα χονδροαλεσμένα φιστίκια Αιγίνης
  • 650 γρ. φράουλες
  • 125 γρ. μαργαρίνη
  • 2 κουταλιές κορν φλάουρ
  • 125 γρ. ζάχαρη
  • 80 γρ. ανάλατα φιστίκια Αιγίνης, αλεσμένα σε πούδρα
  • 4 αβγά
  • 2 φλιτζάνια γάλα
  • 3 κουταλιές ανάλατα χονδροαλεσμένα φιστίκια Αιγίνης

Ας μαγειρέψουμε

>Διαλέγετε σφιχτές φράουλες. Τις πλένετε, και τις καθαρίζετε από τα φυλλαράκια τους. Αλείφετε με τη μαργαρίνη τον πάτο και τα πλαϊνά μιας φόρμας για τάρτες με διάμετρο 24-26 εκατοστά. Τοποθετείτε τις φράουλες και τις πασπαλίζετε με την μισή ζάχαρη. Τις βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C για 10 λεπτά. Διαλύετε στο μεταξύ το κορν φλάουρ στο γάλα. Χτυπάτε τα αβγά με την υπόλοιπη ζάχαρη, την πούδρα φιστικιών και τα χοντροαλεσμένα φιστίκια. Προσθέτετε το γάλα και ανακατεύετε μέχρι να έχετε έναν πηχτό χυλό. Ρίχνετε το μίγμα πάνω από τις φράουλες και ψήνετε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και όταν βυθίσετε τη λάμα ενός μαχαιριού, να βγει στεγνή. Μπορείτε να το σερβίρετε χλιαρό ή κρύο, μαζί με μια μπάλα παγωτό βανίλια ή φρεσκοχτυπημένη σαντιγί.

Αξιολόγηση

Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Γλυκό
Άνοιξη,Καλοκαίρι
Γλυκό

Βάλε στο καλάθι υλικά για 4 μερίδες

  • Φρέσκο Γάλα 3.5% Λιπαρά 1 lt
    • low-price.external.cbf7b8ce.svg
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7128101
  • Κορν Φλάουρ  200 gr
    200 γρ
    4/κιλ
    0
    80
    7083721