Ab logo
  • Μπατσαριά

Μπατσαριά

Όλα τα καλά της Ηπείρου βρίσκονται σε αυτή τη λατρεμένη πίτα! Δες τη συνταγή της Μπατσαριάς στο #MadewithAB
Μπατσαριά
Δύσκολη
>60'
0/5
Μεσαίο

Θα χρειαστώ υλικά για

Συστατικά
10 μερίδες
  • 500 g καλαμποκάλευρο (για τη ζύμη)
  • 250 ml νερό (για τη ζύμη)
  • 200 ml γάλα πλήρες (για τη ζύμη)
  • 200 g πρόβειο γιαούρτι
  • 50 ml παρθένο ελαιόλαδο (για τη ζύμη)
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι (για τη ζύμη)
  • 1,5 kg χόρτα (για τη γέμιση)
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια (για τη γέμιση)
  • 2 κρεμμύδια (για τη γέμιση)
  • 1/2 ματσάκι άνηθος (για τη γέμιση)
  • 1/2 ματσάκι μάραθος (για τη γέμιση)
  • 3 κουτ. σούπας ξινός τραχανάς (για τη γέμιση)
  • 500 g φέτα πικάντικη (για τη γέμιση)
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι (για τη γέμιση)
  • 1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι (για τη γέμιση)
  • 50 ml παρθένο ελαιόλαδο (για τη γέμιση)
  • 500 g καλαμποκάλευρο (για τη ζύμη)
  • 250 ml νερό (για τη ζύμη)
  • 200 ml γάλα πλήρες (για τη ζύμη)
  • 200 g πρόβειο γιαούρτι
  • 50 ml παρθένο ελαιόλαδο (για τη ζύμη)
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι (για τη ζύμη)
  • 1,5 kg χόρτα (για τη γέμιση)
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια (για τη γέμιση)
  • 2 κρεμμύδια (για τη γέμιση)
  • 1/2 ματσάκι άνηθος (για τη γέμιση)
  • 1/2 ματσάκι μάραθος (για τη γέμιση)
  • 3 κουτ. σούπας ξινός τραχανάς (για τη γέμιση)
  • 500 g φέτα πικάντικη (για τη γέμιση)
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι (για τη γέμιση)
  • 1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι (για τη γέμιση)

Ας μαγειρέψουμε

1. Ψιλοκόβουμε τα χορταρικά, τα αρωματικά, τα κρεμμύδια και τα ρίχνουμε σε σουρωτήρι. 2. Τα αλατίζουμε και τα στύβουμε με το χέρι για να βγάλουν τα υγρά τους. Τα σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και τα αφήνουμε να στραγγίξουν για 10’. Προσθέτουμε το πιπέρι, την φέτα, τον τραχανά και ανακατεύουμε. 3. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε νερό, γάλα, λάδι και γιαούρτι και ανακατεύουμε με τον χτυπητήρι. 4. Προσθέτουμε σταδιακά το καλαμποκάλευρο και με το χέρι δημιουργούμε μια μαλακιά ζύμη, την οποία χωρίζουμε στα 2. 5. Λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψί (30-35εκ) και στρώνουμε με το χέρι το ένα κομμάτι ζύμης. 6. Στρώνουμε τα χόρτα, τα πατάμε με το χέρι και από πάνω στρώνουμε προσεκτικά το άλλο κομμάτι ζύμης. Για μεγαλύτερη ευκολία, ανοίγουμε με το χέρι κομμάτια ζύμης και τα τοποθετούμε πάνω από τα χόρτα. 7. Ραντίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο και ψήνουμε την πίτα στους 180ο με αέρα για 75’ στη μεσαία θέση του φούρνου.

Αξιολόγηση

Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική Παραδοσιακή
Κλασική
Άλλη
Μεσημεριανό
Κυρίως πιάτο

Βάλε στο καλάθι υλικά για 10 μερίδες

  • Αλεύρι Καλαμποκιού 1 kg
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7070983
  • Φρέσκο Γάλα 3.5% Λιπαρά 1 lt
    • low-price.external.cbf7b8ce.svg
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7128101
  • Ελαιόλαδο  1lt
    • low-price.external.cbf7b8ce.svg
    1 λιτ
    935/λιτ
    9
    35
    7143658
  • Αλάτι Πλαστική Φιάλη 400 gr
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7132904