Recipe Search ResultsΖωμός κρέατος
Ab logo
  • Ζωμός κρέατος

Ζωμός κρέατος

by Σιμόνη Καφίρη
Ζωμός κρέατος
Easy
>60'
0/5
Medium

Ingredients for

Ingredients
8 servings
  • 500 γρ. «ποντίκι» με το κόκαλο και το μεδούλι
  • 2 καρότα
  • 2 κλαδάκια σέλινο
  • 2 κλαδάκια μαϊντανό
  • 1 πράσο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 τομάτες
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 8 κόκκοι πιπεριού
  • χονδρό αλάτι
  • 500 γρ. «ποντίκι» με το κόκαλο και το μεδούλι
  • 2 καρότα
  • 2 κλαδάκια σέλινο
  • 2 κλαδάκια μαϊντανό
  • 1 πράσο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 τομάτες
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 8 κόκκοι πιπεριού
  • χονδρό αλάτι

Start cooking

Καθαρίζετε και πλένετε τα λαχανικά και τα ψιλοκόβετε. Τα βάζετε σε μία μαρμίτα με 2 ½ λίτρα νερό, προσθέτετε το κρέας με το κόκαλο και ανάβετε τη φωτιά. Ρίχνετε το σκόρδο, τα αρωματικά, το αλάτι και το πιπέρι και βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 2 ώρες ξαφρίζοντας κάθε τόσο. Σουρώνετε κατόπιν το ζωμό και όταν κρυώσει μαζεύετε το λίπος που έχει μαζευτεί στην επιφάνεια με τρυπητή κουτάλα και το διατηρείτε στο ψυγείο για 2-3 ημέρες ή στην κατάψυξη για 3 μήνες.

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Soup

Shop recipe for 8 servings

  • Ντομάτες Τσαμπί Ελληνικές
    Super Price 1.45€
    This item is no longer available
    7063671
  • Πράσα Ελληνικά Χύμα
    This item is no longer available
    7063897
  • 7068814