Recipe Search ResultsΒοδινό καρπάτσιο με φλοίδες παρμεζάνας και βασιλικό
Ab logo
  • Βοδινό καρπάτσιο με φλοίδες παρμεζάνας και βασιλικό

Βοδινό καρπάτσιο με φλοίδες παρμεζάνας και βασιλικό

by AB FOODSTORIES
Βοδινό καρπάτσιο με φλοίδες παρμεζάνας και βασιλικό
Easy
>60'
0/5
Medium

Ingredients for

Ingredients
4 servings
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. παρμεζάνα, σε λεπτές φλοίδες
  • 6 φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού, ψιλοκομμένα
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ανθό αλατιού
  • 250 γρ. βοδινό φιλέτο (ιδανικά από την καρδιά του φιλέτου)
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. παρμεζάνα, σε λεπτές φλοίδες
  • 6 φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού, ψιλοκομμένα
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ανθό αλατιού
  • 250 γρ. βοδινό φιλέτο (ιδανικά από την καρδιά του φιλέτου)

Start cooking

- Τυλίγουμε το φιλέτο σε μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα ώστε να σφίξει και να κόβεται ευκολότερα.
- Βγάζουμε το φιλέτο από την κατάψυξη και με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε όσο πιο λεπτές φέτες μπορούμε (ιδανικά στο πάχος που έχουν οι φέτες του ζαμπόν).
- Στρώνουμε σε μια πιατέλα τα λεπτά φιλετάκια.
- Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με τον βασιλικό και τις φλοίδες παρμεζάνας. Ραντίζουμε με τον χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο και σερβίρουμε αμέσως.

 

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
High Protein
Party,Romantic Meal,Nights with friends,Valentine's Day,New Year's Day
Lunch,Dinner
All seasons
Starters & nibbles

Ingredients for 4 persons

ΑΒ Λεμόνια Συσκευασμένα Ελληνικά
~1 Kg

Not available online, save to list

Άνθος Αλατιού Νιφάδες 100 gr
ΔΡΙΣΚΑΣ Άνθος Αλατιού Νιφάδες 100 gr
100 gr
4
14
Πιπέρι Μαύρο Ολόκληρο Σε Μύλο 35 gr
MC CORMICK Πιπέρι Μαύρο Ολόκληρο Σε Μύλο 35 gr
35 gr
5
23
Βασιλικός  25 gr
AROMA Βασιλικός 25 gr
25 gr
1
86
Τυρί Παρμεζάνα Parmigiano Reggiano 200gr
ΑΒ Τυρί Παρμεζάνα Parmigiano Reggiano 200gr
200 gr
4
98
Ελαιόλαδο  1lt
ΑΒ Ελαιόλαδο 1lt
1 L
  • low-price.external.cbf7b8ce.svg
9
35