Start cooking
Για τη Βασιλόπιτα κέικ
Εκτέλεση
1. Χτυπάμε το βούτυρο και την άχνη στο μίξερ με το "φτερό" πολύ καλά μέχρι να αφρατέψουν. Μόλις αφρατέψουν, σταματάμε το χτύπημα, καθαρίζουμε τα πλαϊνά τοιχώματα και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 5 λεπτά.
2. Κατά τη διάρκεια που δουλεύει το μίξερ παίρνουμε τα υπόλοιπα υλικά από το πρώτο μίγμα (εκτός από το πορτοκάλι) και τα χτυπάμε σε ένα μπλεντεράκι με μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη για να γίνουν σκόνη. Όταν ετοιμαστούν προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
3. Στη συνέχεια προσθέτουμε αυτή τη σκόνη στο μίγμα με το βούτυρο και την άχνη και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα.
4. Προσθέτουμε τα υλικά του μίγματος Β σιγά σιγά. Βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε το μίγμα Γ και ανακατεύουμε πολύ σιγά με μια κουτάλα. Βουτυρώνουμε-αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα κέικ διαμέτρου 23 εκ. με αφαιρούμενα πλαϊνά και ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά, στην υψηλή σχάρα.
5. Πριν το ψήσιμο βάζουμε το φλουρί.
6. Μόλις είναι έτοιμη, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 15 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ: 50 λεπτά