Recipe Search ResultsΒασιλόπιτα
Ab logo
  • Βασιλόπιτα

Βασιλόπιτα

by Akis Petretzikis
Βασιλόπιτα
Average
>60'
3/5
Medium

Ingredients for

Ingredients
10 servings
  • 300 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (Για τη βασιλόπιτα κέικ )
  • 1/2 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο (Για τη βασιλόπιτα κέικ )
  • 250 γρ ζάχαρη άχνη (Για τη βασιλόπιτα κέικ )
  • 2 γρ μαστίχα (Για τη βασιλόπιτα κέικ )
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη (Για τη βασιλόπιτα κέικ )
  • 7 γρ μαχλέπι (Για τη βασιλόπιτα κέικ )
  • 2 κουτ. σούπας αλεύρι (Για τη βασιλόπιτα κέικ )
  • 1/2 πορτοκάλια ξύσμα (Για τη βασιλόπιτα κέικ )
  • 1/2 βανίλιες ή 2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (Για τη βασιλόπιτα κέικ )
  • 1/2 (200 γρ.)(Για μίγμα Β) αβγά
  • 1/2 ml γάλα 3,5% λιπαρά (Για μίγμα Β)
  • 1/2 γρ αλεύρι γ.ο.χ (Για μίγμα Γ)
  • 1/2 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ(Για μίγμα Γ)
  • 300 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (Για τη βασιλόπιτα κέικ )
  • 1/2 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο (Για τη βασιλόπιτα κέικ )
  • 250 γρ ζάχαρη άχνη (Για τη βασιλόπιτα κέικ )
  • 2 γρ μαστίχα (Για τη βασιλόπιτα κέικ )
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη (Για τη βασιλόπιτα κέικ )
  • 7 γρ μαχλέπι (Για τη βασιλόπιτα κέικ )
  • 2 κουτ. σούπας αλεύρι (Για τη βασιλόπιτα κέικ )
  • 1/2 πορτοκάλια ξύσμα (Για τη βασιλόπιτα κέικ )
  • 1/2 βανίλιες ή 2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (Για τη βασιλόπιτα κέικ )
  • 1/2 (200 γρ.)(Για μίγμα Β) αβγά
  • 1/2 ml γάλα 3,5% λιπαρά (Για μίγμα Β)
  • 1/2 γρ αλεύρι γ.ο.χ (Για μίγμα Γ)
  • 1/2 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ(Για μίγμα Γ)

Start cooking

Για τη Βασιλόπιτα κέικ Εκτέλεση 1. Χτυπάμε το βούτυρο και την άχνη στο μίξερ με το "φτερό" πολύ καλά μέχρι να αφρατέψουν. Μόλις αφρατέψουν, σταματάμε το χτύπημα, καθαρίζουμε τα πλαϊνά τοιχώματα και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 5 λεπτά.
2. Κατά τη διάρκεια που δουλεύει το μίξερ παίρνουμε τα υπόλοιπα υλικά από το πρώτο μίγμα (εκτός από το πορτοκάλι) και τα χτυπάμε σε ένα μπλεντεράκι με μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη για να γίνουν σκόνη. Όταν ετοιμαστούν προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
3. Στη συνέχεια προσθέτουμε αυτή τη σκόνη στο μίγμα με το βούτυρο και την άχνη και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα.
4. Προσθέτουμε τα υλικά του μίγματος Β σιγά σιγά. Βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε το μίγμα Γ και ανακατεύουμε πολύ σιγά με μια κουτάλα. Βουτυρώνουμε-αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα κέικ διαμέτρου 23 εκ. με αφαιρούμενα πλαϊνά και ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά, στην υψηλή σχάρα.
5. Πριν το ψήσιμο βάζουμε το φλουρί.
6. Μόλις είναι έτοιμη, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε. ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 15 λεπτά ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ: 50 λεπτά

Rating

Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Modern Greek
Classic
Christmas
Other
Winter
Desserts

Ingredients for 10 persons

ΑΒ Μοσχοκάρυδο 40g
40 gr

Not available online, save to list

365 Μαχλέπι Ολόκληρο 8 gr
8 gr

Not available online, save to list

ΑΒ ΖΑΧΑΡΗ ΛΕΥΚΗ 1 KG
1 Kg

Not available online, save to list

ΑΒ Πορτοκάλια Μέρλιν Χυμού Ελληνικά Συσκευασμένα
~2 Kg

Not available online, save to list

365 ΒΑΝΙΛΙΝΗ 5 TEM
5 pcs

Not available online, save to list

ΑΒ Φρέσκο Γάλα 3.5% Λιπαρά 1 lt
1 L

Not available online, save to list

Ροδάμι Βούτυρο Γάλακτος 600 gr
ΑΒ Ροδάμι Βούτυρο Γάλακτος 600 gr
600 gr
10
55
Ζάχαρη Άχνη 400g
ΑΒ Ζάχαρη Άχνη 400g
400 gr
0
65
Μαστίχα Μεσαία Νο 3 Σε Φάκελο 10 gr
MASTIHA SHOP Μαστίχα Μεσαία Νο 3 Σε Φάκελο 10 gr
10 gr
2
88
Αλεύρι Δράμας Όλων Των Χρήσεων 1 Kg
ΑΒ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ Αλεύρι Δράμας Όλων Των Χρήσεων 1 Kg
1 Kg
1
50
Αυγά Φρέσκα Αχυρώνα Medium 6 Τεμάχια
ΑΒ Αυγά Φρέσκα Αχυρώνα Medium 6 Τεμάχια
6 pcs
1
90
Αλεύρι Δράμας Όλων Των Χρήσεων 1 Kg
ΑΒ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ Αλεύρι Δράμας Όλων Των Χρήσεων 1 Kg
1 Kg
1
50