Recipe Search ResultsΣούπα γαλοπούλας αβγολέμονο
Ab logo
  • Σούπα γαλοπούλας αβγολέμονο

Σούπα γαλοπούλας αβγολέμονο

by Σιμόνη Καφίρη
Σούπα γαλοπούλας αβγολέμονο
Easy
31'- 60'
5/5
Medium

Ingredients for

Ingredients
4 servings
  • 6 κουταλιές ρύζι για σούπες
  • 2 λίτρα ζωμό βρασμένης γαλοπούλας
  • 2 αβγά
  • 2 κουταλιές κορνφλάουρ
  • 2 (τον χυμό και το ξύσμα) λεμόνια
  • 1/2 φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο (ή ντόπιο ζακυνθινό τυρί)
  • Αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 6 κουταλιές ρύζι για σούπες
  • 2 λίτρα ζωμό βρασμένης γαλοπούλας
  • 2 αβγά
  • 2 κουταλιές κορνφλάουρ
  • 2 (τον χυμό και το ξύσμα) λεμόνια
  • 1/2 φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο (ή ντόπιο ζακυνθινό τυρί)
  • Αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Start cooking

Στη Ζάκυνθο, βράζουν τη γαλοπούλα και με τον ζωμό της φτιάχνουν μια νόστιμη σούπα αβγολέμονο που μοιάζει περισσότερο με κρέμα. Την σερβίρουν τα Χριστούγεννα, πασπαλισμένη με ντόπιο τυρί και την αποκαλούν «μανέστρα». Τη βρασμένη γαλοπούλα, την ψήνουν στον φούρνο, την Πρωτοχρονιά. Μπορείτε να την φτιάξετε μόνο με φτερούγες γαλοπούλας ή άλλα κομμάτια της, που δεν θα χρειαστεί να ψήσετε, για να την σερβίρετε ως πρώτο πιάτο Χριστούγεννα ή Πρωτοχρονιά.

 

Βράζετε τον ζωμό. Όταν κοχλάσει, ρίχνετε το ρύζι και το αλάτι, χαμηλώνετε τη φωτιά και βράζετε 20 λεπτά. Παίρνετε τα αβγά και χωρίζετε τα ασπράδια από τους κρόκους. Χτυπάτε τα ασπράδια σφιχτή μαρέγκα. Χτυπάτε τους κρόκους με το κορνφλάουρ και τον χυμό λεμονιού και τους ενώνετε με τα ασπράδια με απαλές κινήσεις. Ρίχνετε στο μίγμα λίγο λίγο 2 φλιτζάνια από τον ζεστό ζωμό ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνετε το αβγολέμονο στην υπόλοιπη σούπα και ζεσταίνετε καλά χωρίς να πάρει βράση. Πασπαλίζετε με τυρί, ξύσμα λεμονιού και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε αμέσως.

Rating

Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Other
All seasons
Soup