Start cooking
1. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη, το γάλα και 2 κουτ. σούπας αλεύρι. Αφήνουμε 10’ σε ζεστό σημείο μέχρι να φουσκώσει.2. Προσθέτουμε στο μείγμα το αβγό, το baking powder, το αλάτι και ξεκινάμε να ζυμώνουμε, προσθέτοντας σταδιακά το αλεύρι και το ηλιέλαιο.3. Κρατάμε το 1/3 από τη ζύμη και ενσωματώνουμε στην υπόλοιπη το κακάο, τα μπαχαρικά και τα καρύδια, προσθέτοντας 2 κουτ. σούπας γάλα.4. Πλάθουμε τη σοκολατένια ζύμη σε ρολό και ανοίγουμε τη λευκή σε ένα χοντρό φύλλο μακρόστενο. Κλείνουμε το ρολό με τη ζύμη, σχηματίζοντας ένα μεγαλύτερο ρολό. Κόβουμε τα ροξάκια σε φέτες περίπου 1,5 εκ. και τους δίνουμε στρογγυλό σχήμα.5. Τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε 14’ στους 175°C΄.6. Ταυτόχρονα βράζουμε και τα υλικά για το σιρόπι για 5’. 7. Μόλις βγάλουμε τα ροξάκια τα σιροπιάζουμε αμέσως, μέχρι να μαλακώσουν και τα διατηρούμε εκτός ψυγείου.