Recipe Search ResultsΡεβίθια σαλάτα με πέστροφες καπνιστές και μουσταρδένια σάλτσα
Ab logo
  • Ρεβίθια σαλάτα με πέστροφες καπνιστές και μουσταρδένια σάλτσα

Ρεβίθια σαλάτα με πέστροφες καπνιστές και μουσταρδένια σάλτσα

by Σιμόνη Καφίρη, Κωσταντίνος Μπάρδης
Ρεβίθια σαλάτα με πέστροφες καπνιστές και μουσταρδένια σάλτσα
Average
>60'
5/5
Medium

Ingredients for

Ingredients
4 servings
  • 1/2 κιλό ρεβίθια βρασμένα
  • 2 πράσινες σε λεπτές λωρίδες
  • 2 κόκκινες πιπεριές σε λεπτές λωρίδες
  • 250 γρ. πέστροφα καπνιστή
  • 1 φλιτζάνι ελιές χωρίς κουκούτσι, κομμένες σεροδέλες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι,ψιλοκομμένο (για τη σάλτσα)
  • 60 γρ. φιλέτα αντσούγιας
  • 1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο (για τη σάλτσα)
  • 1 φλιτζάνι μουστάρδα τύπου Ντιζόν (για τη σάλτσα)
  • 2,3 φλιτζάνια τσαγιού ελαιόλαδο (για τη σάλτσα)
  • 2/3 φλιτζάνι χυμό λεμονιού (για τη σάλτσα)
  • 3 κουταλιές σούπας horse-radish (Αγριοράπανο) (για τη σάλτσα)
  • αλάτι (για τη σάλτσα)
  • τσάιβς(σχοινόπρασο)
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Θυμάρι
  • 1/2 κιλό ρεβίθια βρασμένα
  • 2 πράσινες σε λεπτές λωρίδες
  • 2 κόκκινες πιπεριές σε λεπτές λωρίδες
  • 250 γρ. πέστροφα καπνιστή
  • 1 φλιτζάνι ελιές χωρίς κουκούτσι, κομμένες σεροδέλες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι,ψιλοκομμένο (για τη σάλτσα)
  • 60 γρ. φιλέτα αντσούγιας
  • 1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο (για τη σάλτσα)
  • 1 φλιτζάνι μουστάρδα τύπου Ντιζόν (για τη σάλτσα)
  • 2,3 φλιτζάνια τσαγιού ελαιόλαδο (για τη σάλτσα)
  • 2/3 φλιτζάνι χυμό λεμονιού (για τη σάλτσα)
  • 3 κουταλιές σούπας horse-radish (Αγριοράπανο) (για τη σάλτσα)
  • αλάτι (για τη σάλτσα)
  • τσάιβς(σχοινόπρασο)
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Start cooking

Ανακατεύουμε το ¼ του φλιτζανιού από το ελαιόλαδο με το μισό χυμό λεμονιού και περιχύνουμε τα ρεβίθια. Τα ανακατεύουμε με τις πιπεριές και τα αφήνουμε στη σαλατιέρα. Φτιάχνουμε εν τω μεταξύ τη σάλτσα.

Πολτοποιούμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι με λίγο αλάτι και πιπέρι, το μαϊντανό, λίγο θυμάρι και σχοινόπρασο. Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε λίγο-λίγο ελαιόλαδο, εναλλάξ με το λεμόνι, ελέγχοντας ότι το απορροφά το μίγμα. Δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε στο μίγμα τη μουστάρδα και το horse-radish. Ανακατεύουμε ένα μέρος της σάλτσας με τη σαλάτα των ρεβιθιών και προσθέτουμε τις πέστροφες, τις αντζούγιες και τις ελιές. Σερβίρουμε την υπόλοιπη σάλτσα σε σαλτσιέρα.

Tip Μπορείτε να φτιάξετε τη σάλτσα από την προηγούμενη μέρα και να τη διατηρήσετε στο ψυγείο μέσα σε γυάλινο βάζο.

Rating

Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Other
All seasons
Salad

Shop recipe for 4 servings

  • Μαϊντανός Τεμάχιο Ελληνικός
    This item is no longer available
    7064307
  • Πιπεριές Κόκκινες Ελληνικές
    This item is no longer available
    7063748
  • ΑΝΤΖΟΥΓΙΕΣ ΦΙΛΕΤΟ 140 GR
    This item is no longer available
    7080835