Start cooking
Η γλυκόξινη σάλτσα 1. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το νερό, το κόρν φλάουρ, τη σόγια και το ξύδι. 2. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη, τον χυμό τομάτας, το τζίντζερ, το σκόρδο, το μπούκοβο και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση σε χαμηλή φωτιά. 3. Αμέσως προσθέτουμε το μείγμα του μπολ, ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα, και αποσύρουμε. Οι κροκέτες λαχανικών 1. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 2’ το κρεμμύδι, το καρότο, το σκόρδο, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αποσύρουμε. 2. Σε ένα μπολ πολτοποιούμε με ένα πιρούνι τα παντζάρια, τις πατάτες και το κουνουπίδι, προσθέτουμε την κινόα, το κύμινο, το τζίντζερ, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε ώστε να ενωθούν τα υλικά σε ένα μείγμα. 3. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 20’, κατόπιν πλάθουμε σε κροκέτες με λαδωμένα χέρια. 4. Σε αν μπολ ανακατεύουμε το σουσάμι, τους ξηρούς καρπούς, τη φρυγανιά και πανάρουμε τις κροκέτες, τις οποίες ακουμπάμε σε αντικολλητικό χαρτί που έχουμε στρώσει σε δίσκο ψησίματος. 5. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 25’ και αφήνουμε τις κροκέτες 5’ πριν να κρυώσουν και να σταθεροποιηθούν. 6. Σερβίρουμε τις κροκέτες με τη γλυκόξινη σάλτσα. Tips: -Μπορούμε να τηγανίσουμε τις κροκέτες και σε άφθονο καυτό ηλιέλαιο -Αν χρειαστεί προσθέτουμε στο μείγμα των λαχανικών λιγότερη ή περισσότερη βρόμη ανάλογα με τα υγρά που θα βγάλουν τα λαχανικά