Recipe Search ResultsΨητά Αχλάδια με Γιαούρτι, Ποπ Κινόα και Μέλι
Ab logo
  • Ψητά Αχλάδια με Γιαούρτι, Ποπ Κινόα και Μέλι

Ψητά Αχλάδια με Γιαούρτι, Ποπ Κινόα και Μέλι

by Food blogger Funky Cook
Ψητά Αχλάδια με Γιαούρτι, Ποπ Κινόα και Μέλι
Ψητά Αχλάδια με Γιαούρτι, Ποπ Κινόα και Μέλι
Easy
>60'
0/5
Low

Ingredients for

Ingredients
4 servings
  • 4 τμχ Αχλάδια
  • 100 g Μέλι
  • 100 g Κινόα
  • 80 g Ξηροί Καρποί
  • 400 g Γιαούρτι ΝΟΥΝΟΥ Εκλεκτό πλήρες
  • 1/2 κουτ. γλυκού Κανέλα
  • 5 τμχ Καρδάμωμο
  • 1 στικ Φυσική Βανίλια
  • 1 κουτ. γλυκού Σπορέλαιο
  • Φρούτα και μέλι
  • 4 τμχ Αχλάδια
  • 100 g Μέλι
  • 100 g Κινόα
  • 80 g Ξηροί Καρποί
  • 400 g Γιαούρτι ΝΟΥΝΟΥ Εκλεκτό πλήρες
  • 1/2 κουτ. γλυκού Κανέλα
  • 5 τμχ Καρδάμωμο
  • 1 στικ Φυσική Βανίλια
  • 1 κουτ. γλυκού Σπορέλαιο
  • Φρούτα και μέλι

Start cooking

Για το ποπ κινόα: Ξεπλένουμε κάτω από τρεχούμενο νερό την κινόα και την απλώνουμε σε καθαρή πετσέτα να στεγνώσει. Βάζουμε μια αντικολλητική κατσαρόλα να ζεσταθεί και την αλείφουμε με το σπορέλαιο, προσθέτουμε την κινόα και σιγοψήνουμε μέχρι να αρχίσει η κινόα να παίρνει βαθύ κίτρινο χρώμα και να «σκάει». Αφήνουμε την κινόα να κρυώσει. Ετοιμάζουμε τα ψητά αχλάδια: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα αχλάδια στη μέση και τα τοποθετούμε σε σκεύος ψησίματος. Προσθέτουμε μέσα στο μέλι τα σποράκια της βανίλιας και 50 ml. ζεστό νερό, περιχύνουμε τα αχλάδια, τα πασπαλίζουμε με την κανέλα και τα σποράκια καρδάμωμο. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά τα αχλάδια και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Σε ένα πιάτο απλώνουμε το γιαούρτι, προσθέτουμε τα ψημένα αχλάδια, την ποπ κινόα, τους ξηρούς καρπούς, φρούτα και μέλι, σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek Traditional
Classic
Breakfast
Breakfast
Other