Recipe Search ResultsΠράσινη σούπα με γαρίδες και κάρυ
Ab logo
  • Πράσινη σούπα με γαρίδες και κάρυ

Πράσινη σούπα με γαρίδες και κάρυ

by Σιμόνη Καφίρη
Πράσινη σούπα με γαρίδες και κάρυ
Average
31'- 60'
0/5
High

Ingredients for

Ingredients
4 servings
  • 500 γρ. πράσα
  • 150 γρ. σπανάκι
  • 400 γρ. πατάτες
  • 50 γρ. βούτυρο φρέσκο
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι κάρυ
  • Αλάτι
  • 4 κουταλιές ωμά φιστίκια Αιγίνης
  • 1,5 λίτρα γάλα
  • 12 μεγάλες γαρίδες
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 500 γρ. πράσα
  • 150 γρ. σπανάκι
  • 400 γρ. πατάτες
  • 50 γρ. βούτυρο φρέσκο
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι κάρυ
  • Αλάτι
  • 4 κουταλιές ωμά φιστίκια Αιγίνης
  • 1,5 λίτρα γάλα
  • 12 μεγάλες γαρίδες
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Start cooking

Καθαρίζετε και πλένετε τα λαχανικά και τα χόρτα. Κόβετε τα πράσα σε ροδέλες και τις πατάτες σε κύβους. Ψιλοκόβετε το σπανάκι ή τη ρόκα. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο μαζί με 20γρ. από το βούτυρο σε κατσαρόλα και σοτάρετε το κάρυ. Ρίχνετε τα λαχανικά και το σπανάκι και τα σοτάρετε 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Προσθέτετε το γάλα, αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε ανακατεύοντας κάθε τόσο για 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα πράσα και οι πατάτες. Πολτοποιείτε το μίγμα στο μπλέντερ μαζί με τα μισά φιστίκια μέχρι να γίνουν σαν κρέμα. Μεταφέρετε το μίγμα στην κατσαρόλα. Στο μεταξύ, καθαρίζετε τις γαρίδες από τα κεφάλια και την πλάτη και κρατάτε τις ουρές. Τις αλατοπιπερώνετε και τις σοτάρετε στο υπόλοιπο βούτυρο μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Σερβίρετε τη σούπα καυτή, την πασπαλίζετε με τα υπόλοιπα φιστίκια, χονδροαλεσμένα και βάζετε σε κάθε πιάτο από δύο τηγανιτές ουρές γαρίδας. Γαρνίρετε αν θέλετε με φυλλαράκια μαϊντανού και σερβίρετε αμέσως.

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Romantic Meal
Other
All seasons
Soup

Shop recipe for 4 servings