Start cooking
1. Στο μπλέντερ πολτοποιούμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα. 2. Σε ένα μπολ βάζουμε το μπρόκολο και το περιχύνουμε με το ξύδι και με το ¼ της σάλτσας που ετοιμάσαμε, ανακατεύουμε και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 30’. 3. Σε μια σαλατιέρα βάζουμε τα μαρούλια, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, το μπρόκολο στραγγισμένο από τη μαρινάδα του, τις σταφίδες, τον κόλιανδρο, αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε καλά και μοιράζουμε σε ατομικές μερίδες. 4. Αλείφουμε τις φέτες αβοκάντο με λίγο ελαιόλαδο και τις πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. 5. Ψήνουμε το αβοκάντο σε σχαροτήγανο για 2-3’ από κάθε πλευρά. 6. Βάζουμε σε κάθε μερίδα μια φέτα αβοκάντο. 7. Σερβίρουμε την κάθε σαλάτα με μαυροκούκι, ρόδι και σάλτσα ταχίνι. Tips: -Μπορούμε να προσθέσουμε στη σαλάτα κουνουπίδι και καρότο -Εκτός από μαυροκούκι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ξηρούς καρπούς