Recipe Search ResultsΠολύχρωμα ταρτάκια μπριάμ
Ab logo
  • Πολύχρωμα ταρτάκια μπριάμ

Πολύχρωμα ταρτάκια μπριάμ

by Τίνα Webb
Πολύχρωμα ταρτάκια μπριάμ
Average
31'- 60'
0/5
Medium

Ingredients for

Ingredients
4 servings
  • 500 γρ. πατάτες μικρές κομμένες σε λεπτές ροδέλες
  • 1 μελιτζάνα τσακώνικη σε κύβους
  • 4 κολοκυθάκια μέτρια σε ροδέλες
  • 12 κρεμμύδια ξερά, μέτρια, κομμένα σε φέτες
  • 1 φλιτζάνι αρακά βρασμένο
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα
  • Αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Φρέσκο θυμάρι
  • 1 αυγό χτυπημένο ελαφρά
  • 500 γρ. πατάτες μικρές κομμένες σε λεπτές ροδέλες
  • 1 μελιτζάνα τσακώνικη σε κύβους
  • 4 κολοκυθάκια μέτρια σε ροδέλες
  • 12 κρεμμύδια ξερά, μέτρια, κομμένα σε φέτες
  • 1 φλιτζάνι αρακά βρασμένο
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα
  • Αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Φρέσκο θυμάρι
  • 1 αυγό χτυπημένο ελαφρά

Start cooking

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Καλύπτετε με χαρτί φούρνου 4 φορμάκια για τάρτες (10-12 εκ.). Σκεπάζετε τον πάτο και τα τοιχώματα με τις ροδέλες πατάτας. Αλείφετε με το αυγό και ψήνετε για περίπου 15 λεπτά. Σοτάρετε το κρεμμύδι στο υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ρίχνετε τα υπόλοιπα λαχανικά, πασπαλίζετε με θυμάρι, αλατοπιπερώνετε και σοτάρετε για 5-8 λεπτά. Μοιράζετε τα λαχανικά στις πατατένιες βάσεις και ψήνετε για ακόμα 10-15 λεπτά. Σερβίρετε τις τάρτες με φρέσκο θυμάρι. Tip: Πασπαλίζετε τις τάρτες με λίγο τριμμένο μετσοβόνε ή θρυμματισμένη φέτα για έξτρα γεύση.

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Party
Other
All seasons
Starters & nibbles

Shop recipe for 4 servings

  • Θυμάρι Αποξηραμένο 17 gr
    This item is no longer available
    7064489
  • This item is no longer available
    7063715