Recipe Search ResultsΠάβλοβα με κρέμα κάστανο, σμέουρα και ξηρούς καρπούς
Ab logo
  • Πάβλοβα με κρέμα κάστανο, σμέουρα και ξηρούς καρπούς

Πάβλοβα με κρέμα κάστανο, σμέουρα και ξηρούς καρπούς

by MADEWITHAB
Πάβλοβα με κρέμα κάστανο, σμέουρα και ξηρούς καρπούς
Average
>60'
0/5
High

Ingredients for

Ingredients
8 servings
  • 4 ασπράδια από μεγάλα αβγά
  • 220 g ζάχαρη
  • 120 g σκόνη αμυγδάλου
  • 100 g κουβερτούρα με 52% κακάο, τριμμένη
  • 100 g μπισκότα βουτύρου, τριμμένα σε σκόνη
  • 1 φλ. πουρές κάστανου (για την κρέμα)
  • 200 g κρέμα γάλακτος, παγωμένη (για την κρέμα)
  • 50 g σμέουρα
  • 100 g καβουρδισμένοι ξηροί καρποί (αμύγδαλα, φουντούκια, φιστίκια, πεκάν κ.λπ.)
  • 40 g ζάχαρη άχνη (για την κρέμα)
  • ζάχαρη άχνη
  • 4 ασπράδια από μεγάλα αβγά
  • 220 g ζάχαρη
  • 120 g σκόνη αμυγδάλου
  • 100 g κουβερτούρα με 52% κακάο, τριμμένη
  • 100 g μπισκότα βουτύρου, τριμμένα σε σκόνη
  • 1 φλ. πουρές κάστανου (για την κρέμα)
  • 200 g κρέμα γάλακτος, παγωμένη (για την κρέμα)
  • 50 g σμέουρα
  • 100 g καβουρδισμένοι ξηροί καρποί (αμύγδαλα, φουντούκια, φιστίκια, πεκάν κ.λπ.)
  • 40 g ζάχαρη άχνη (για την κρέμα)
  • ζάχαρη άχνη

Start cooking

• Βάση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C. • Σχεδιάζουμε με μολύβι έναν κύκλο με διάμετρο 22 εκ. πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και το βάζουμε μέσα στη λαμαρίνα του φούρνου. • Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα στο μίξερ τα ασπράδια με 55 γρ. από τη ζάχαρη, μέχρι να δημιουργηθούν απαλές κορυφές μαρέγκας. Προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη πασπαλιστά, χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα της μαρέγκας, μέχρι να τελειώσει όλη η ζάχαρη και να ενσωματωθεί. • Μεταφέρουμε τη μαρέγκα σε ένα μεταλλικό μπολ και προσθέτουμε την σκόνη αμυγδάλου, την τριμμένη σοκολάτα και τα μπισκότα. Ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ και, μόλις ενωθούν τα υλικά, αδειάζουμε τη μαρέγκα πάνω στο κέντρο του κύκλου που σχεδιάσαμε. Με μια σπάτουλα απλώνουμε τη μαρέγκα μέχρι να καλύψουμε όλο τον κύκλο (δεν χρειάζεται να είναι τέλεια απλωμένη). Ψήνουμε για 40 λεπτά. Βγάζουμε τη λαμαρίνα από τον φούρνο και βάζουμε τη βάση σε σχάρα για να κρυώσει. • Για την κρέμα κάστανου: Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος και την άχνη μέχρι να γίνει μια σφιχτή σαντιγί. • Βάζουμε σε ένα μπολ τον πουρέ κάστανου και «δουλεύουμε» με το σύρμα μέχρι να μαλακώσει και να γίνει σαν κρέμα. Προσθέτουμε 2-3 κ.σ. σαντιγί και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να ενωθεί με τον πουρέ και να τον μαλακώσει. Προσθέτουμε σε δόσεις την υπόλοιπη σαντιγί, ανακατεύουμε με σπάτουλα, με απαλές κινήσεις, μέχρι να γίνει μια αφράτη κρέμα. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει η βάση. • Συναρμολόγηση: Βάζουμε τη βάση σε μια πιατέλα. Ρίχνουμε πάνω της την κρέμα κάστανο και την απλώνουμε, δημιουργώντας ακανόνιστα σχήματα με μικρές κορυφές. Σκορπίζουμε τα σμέουρα και τους ξηρούς καρπούς. Πασπαλίζουμε με λίγη άχνη και σερβίρουμε αμέσως.

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Christmas
Dessert
Winter
Desserts

Ingredients for 8 persons

ΑΒ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ Κάστανα Κισσάβου 700g
700 gr

Not available online, save to list

ΑΒ Αυγά Φρέσκα Κλωβοστοιχίας Large 10 Τεμάχια
10 pcs

Not available online, save to list

- Βατόμουρα Κόκκινα Ελληνικά 125gr
125 gr

Not available online, save to list

ΑΒ Κρέμα Γάλακτος 35% Λιπαρά 500 ml
500 ml

Not available online, save to list

ΑΒ Ανάμικτοι Ξηροί Καρποί Ωμοί 250gr
250 gr

Not available online, save to list

Ζάχαρη Λευκή Κρυσταλλική 1kg
ΑΒ Ζάχαρη Λευκή Κρυσταλλική 1kg
1 Kg
  • low-price.external.cbf7b8ce.svg
  • household-basket.external.861a8d38.svg
0
80
Μπισκότα Βουτύρου 175g
GOODY Μπισκότα Βουτύρου 175g
175 gr
1
70
Κουβερτούρα Πλάκα 125g
ΓΙΩΤΗΣ Κουβερτούρα Πλάκα 125g
125 gr
1
38
Ζάχαρη Άχνη 400g
ΑΒ Ζάχαρη Άχνη 400g
400 gr
0
65