Recipe Search ResultsΜοσχάρι με κυδώνια και δαμάσκηνα
Ab logo
  • Μοσχάρι με κυδώνια και δαμάσκηνα

Μοσχάρι με κυδώνια και δαμάσκηνα

by Μυρσίνη Λαμπράκη
Μοσχάρι με κυδώνια και δαμάσκηνα
Hard
>60'
5/5
High

Ingredients for

Ingredients
4 servings
  • 1,5 κιλά κυδώνια
  • 1 κιλό βόεια σπάλα κομμένη σε κομμάτια (κατά προτίμηση χωρίς κόκαλο)
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού αποξηραμένα δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 γαρύφαλλα
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού κρασί μαυροδάφνη
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού κόκκινο κρασί
  • 1 κομμάτι ξύλο κανέλα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • Αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη καστανή ή μέλι (όχι καλά γεμάτη)
  • 1,5 κιλά κυδώνια
  • 1 κιλό βόεια σπάλα κομμένη σε κομμάτια (κατά προτίμηση χωρίς κόκαλο)
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού αποξηραμένα δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 γαρύφαλλα
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού κρασί μαυροδάφνη
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού κόκκινο κρασί
  • 1 κομμάτι ξύλο κανέλα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • Αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη καστανή ή μέλι (όχι καλά γεμάτη)

Start cooking

Ζεσταίνουμε 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι ή σε ρηχή κατσαρόλα και σοτάρουμε το μοσχάρι, μέχρι να ροδίσει απ’ όλες τις μεριές. Το τραβάμε με μια τρυπητή κουτάλα. Τρυπάμε με τα γαρύφαλλα το κρεμμυδάκι και το ρίχνουμε στο ίδιο λάδι. Βάζουμε ξανά το κρέας στο τηγάνι και σβήνουμε με το κρασί και την μαυροδάφνη. Προσθέτουμε την κανέλα και το αλάτι. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά και μετά ρίχνουμε ένα φλιτζάνι νερό. Σιγοβράζουμε το φαγητό σκεπασμένο, για 30-40 λεπτά, μέχρι να μισοβράσει το κρέας και να μπορούμε να το τσιμπήσουμε με ένα πιρούνι. Αν η σάλτσα είναι λίγη, προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό. Καθαρίζουμε τα κυδώνια και τα κόβουμε στα τέσσερα. Βγάζουμε τα σπόρια και τις σκληρές ίνες από το κέντρο και κόβουμε κάθε κομμάτι στη μέση κατά μήκος. Σοτάρουμε τα κυδώνια στο υπόλοιπο ελαιόλαδο, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις μεριές.Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180oC. Μεταφέρουμε το κρέας και τα κυδώνιασε πυρέξ ή πήλινο σκεύος με καπάκι. Προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και πασπαλίζουμε τα κυδώνια με τη μισή ζάχαρη. Αδειάζουμε από πάνω τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ζάχαρη. Σκεπάζουμε με το καπάκι του σκεύους καιψήνουμε στο φούρνο για 30-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα κυδώνια και να καραμελώσουν από πάνω. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος βρέχουμε συχνά το κρέας και τα κυδώνια με τη σάλτσα για να μην στεγνώσουν. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

Χρόνος προετοιμασίας:

30 λεπτά 

Χρόνος μαγειρέματος:

1 ώρα και 30 λεπτά
 
    

Rating

Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Christmas
Lunch
Spring,Summer
Main courses

Shop recipe for 4 servings