Recipe Search ResultsΜοσχαράκι με σάλτσα γιαουρτιού
Ab logo
  • Μοσχαράκι με σάλτσα γιαουρτιού

Μοσχαράκι με σάλτσα γιαουρτιού

by Σιμόνη Καφίρη
Μοσχαράκι με σάλτσα γιαουρτιού
Average
>60'
5/5
High

Ingredients for

Ingredients
6 servings
  • 1,5 κιλά κιλότο μοσχαρίσιο δεμένο ρολό
  • 3 μεγάλα κρεμμύδια
  • 1 κουταλιά  αλεύρι
  • 2 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά βούτυρο
  • 1/2 μπουκάλι λευκό κρασί
  • 1 γιαούρτι αγελάδος
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλιές ροζ πιπέρι ελαφρά σπασμένο
  • 2 δόσεις κλωστίτσες σαφράν
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 1,5 κιλά κιλότο μοσχαρίσιο δεμένο ρολό
  • 3 μεγάλα κρεμμύδια
  • 1 κουταλιά  αλεύρι
  • 2 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά βούτυρο
  • 1/2 μπουκάλι λευκό κρασί
  • 1 γιαούρτι αγελάδος
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλιές ροζ πιπέρι ελαφρά σπασμένο
  • 2 δόσεις κλωστίτσες σαφράν
  • Αλάτι
  • πιπέρι

Start cooking

Πολτοποιείτε στο μπλέντερ το ένα κρεμμύδι, το ανακατεύετε με 1 κουταλιά αλεύρι, αλάτι και πιπέρι. Βάζετε το κρέας σε γυάλινο ή πλαστικό σκεύος, το καλύπτετε με το πολτοποιημένο κρεμμύδι και το αφήνετε να μαριναριστεί σκεπασμένο 2 ώρες.Ζεσταίνετε σε κατσαρόλα το βούτυρο με το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα υπόλοιπα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα, μαζί με το ροζ πιπέρι. Προσθέτετε το κρέας και τα σοτάρετε όλα μαζί μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Σβήνετε με το κρασί, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε. Μετά από 1 ώρα ρίχνετε και το γιαούρτι, ανακινείτε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε 1 ώρα ακόμα μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Αλατοπιπερώνετε και ένα τέταρτο πριν το τέλος, ρίχνετε την κρέμα γάλακτος μέσα στην οποία έχετε διαλύσει το σαφράν. Σερβίρετε το κρέας, κομμένο σε φέτες, ρίχνετε από πάνω την πηχτή σάλτσα, πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγους ακόμα κόκκους ροζ πιπεριού. Το συνοδεύετε με πουρέ πατάτας ή ριζότο με σαφράν.


Rating

Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Brunch
All seasons
Starters & nibbles