Recipe Search ResultsΚοτόπουλο με σος από μέλι και τζίντζερ
Ab logo
  • Κοτόπουλο με σος από μέλι και τζίντζερ

Κοτόπουλο με σος από μέλι και τζίντζερ

by Μυρσίνη Λαμπράκη
Κοτόπουλο με σος από μέλι και τζίντζερ
Average
>60'
0/5
Medium

Ingredients for

Ingredients
4 servings
  • 10 φτερούγες από κοτόπουλο ή μπούτι
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού πράσινα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ξίδι λευκό
  • 3 κ.σούπας μέλι
  • 1/2 κουταλιά της σούπας τζίντζερ τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού σόγια σος
  • Αλάτι
  • 10 φτερούγες από κοτόπουλο ή μπούτι
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού πράσινα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ξίδι λευκό
  • 3 κ.σούπας μέλι
  • 1/2 κουταλιά της σούπας τζίντζερ τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού σόγια σος
  • Αλάτι

Start cooking

Αναμειγνύετε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, τη σόγια, τα κρεμμύδια, το ξίδι, το μέλι, το τζίντζερ το σκόρδο και το αλάτι. Τοποθετείτε μέσα στο μίγμα τις φτερούγες και τις αφήνετε σκεπασμένες στο ψυγείο για 24 ώρες. Στο διάστημα αυτό αναμειγνύετε 5-6 φορές. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°C. Τακτοποιείτε τις φτερούγες σε ένα ταψί. Αδειάζετε τη μαρινάτα σ' ένα μικρό κατσαρολάκι. Ψήνετε τις φτερούγες σε χαμηλή θερμοκρασία αλείφοντας τες συνεχώς με τη μαρινάτα. Βράζετε τη μαρινάτα για 4-5 λεπτά σε δυνατή φωτιά για να πήξει λίγο. Τη σερβίρετε σε μπολάκια μαζί με το κοτόπουλο.

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Main courses

Shop recipe for 4 servings