Recipe Search ResultsΚις Λορέν με Πράσο , Gouda και Έμμενταλ
Ab logo
  • Κις Λορέν με Πράσο , Gouda και Έμμενταλ

Κις Λορέν με Πράσο , Gouda και Έμμενταλ

by Food blogger Funky Cook
Κις Λορέν με Πράσο , Gouda και Έμμενταλ
Easy
>60'
0/5
Low

Ingredients for

Ingredients
6 servings
  • 150 g NOYNOY Βούτυρο
  • 275 g Aλεύρι μαλακό
  • 110 g Aλεύρι
  • 40 g Kαλαμποκάλευρο
  • 1 τμχ. Kρόκος αυγού
  • 50 ml Παγωμένο νερό
  • 1 κουτ. γλυκού Ζάχαρη
  • 1/2 κουτ. γλυκού Αλάτι
  • 200 g Στραγγιστό Γιαούρτι ΝΟΥΝΟΥ Πλήρες
  • 150 g NOYNOY Gouda τριμμένο
  • 2 g ΝΟΥΝΟΥ Emmental τριμμένο
  • 2 τμχ. Πράσα ψιλοκομμένα
  • 150 g Ζαμπόν ψιλοκομμένο
  • 120 ml ΝΟΥΝΟΥ Family Πλήρες
  • 1,5 κουτ. γλυκού Μουστάρδα Dijon
  • 1 κουτ. Σούπας Ελαιόλαδο
  • 2 τμχ. Αυγά
  • 1/2 κουτ. γλυκού Θυμάρι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 150 g NOYNOY Βούτυρο
  • 275 g Aλεύρι μαλακό
  • 110 g Aλεύρι
  • 40 g Kαλαμποκάλευρο
  • 1 τμχ. Kρόκος αυγού
  • 50 ml Παγωμένο νερό
  • 1 κουτ. γλυκού Ζάχαρη
  • 1/2 κουτ. γλυκού Αλάτι
  • 200 g Στραγγιστό Γιαούρτι ΝΟΥΝΟΥ Πλήρες
  • 150 g NOYNOY Gouda τριμμένο
  • 2 g ΝΟΥΝΟΥ Emmental τριμμένο
  • 2 τμχ. Πράσα ψιλοκομμένα
  • 150 g Ζαμπόν ψιλοκομμένο
  • 120 ml ΝΟΥΝΟΥ Family Πλήρες
  • 1,5 κουτ. γλυκού Μουστάρδα Dijon

Start cooking

Σε ένα μπολ ανακατευουμε το αλεύρι και το βούτυρο, κομμένο σε κυβάκια και τρίβουμε με τα δάχτυλά μας να ομογενοποιηθούν τα δύο υλικά ώστε να πάρουμε ένα τριφτό μίγμα. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Ανοίγουμε σε φύλλο την ζύμη με πλάστη. Κατόπιν την απλώνουμε σε ταρτιέρα 26 εκατοστών. Κάνουμε μερικές τρύπες στην ζύμη με ένα πιρούνι και ψήνουμε για 10’ στους 175ο C. Σωτάρουμε τα πράσα και το μπέικον με το ελαιόλαδο, τα μεταφέρουμε σ΄ενα μπωλ και μόλις κρυώσουν προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και ανακατεύουμε καλά. Βγάζουμε την τάρτα από το φούρνου και ρίχνουμε τη γέμιση, συνεχίζουμε το ψήσιμο για 40 λεπτά και σερβίρουμε.

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek Traditional
Classic
Breakfast
Breakfast
Other