Recipe Search ResultsΚεφτέδες με τοματίνια
Ab logo
  • Κεφτέδες με τοματίνια

Κεφτέδες με τοματίνια

by PANDESPANI
Κεφτέδες με τοματίνια
Easy
>30'
0/5
Low

Ingredients for

Ingredients
4 servings
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 6 φέτες γαλοπούλας
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένο βασιλικό
  • 125 γρ. μαλακό βούτυρο
  • 1/2 λεμόνι (χυμός)
  • 3 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 40 γρ. μανούρι ή ανθότυρο
  • 2 λεπτές φέτες ζαμπόν
  • 150 γρ. φρέσκα μανιτάρια, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρές φέτες
  • ρύζι λευκό (για το σερβίρισμα)
  • 1,5 κουτ. γλυκού ζάχαρη (για το σερβίρισμα)
  • 1 κλαράκι δενδρολίβανο φρέσκο (για το σερβίρισμα)
  • 250 γρ τοματίνια στρογγυλά ή χρωματιστά (για το σερβίρισμα)
  • 8 κουτ. σούπας ελαιόλαδο (και λίγο ακόμη για το άλειμμα της φόρμας μάφιν)
  • 2 κουτ. γλυκού αλατοπίπερο
  • 1/2 φλυτζάνι φρυγανιά
  • 5 κουτ. γλυκού σόγια σος
  • 5 κουτ. σούπας κέτσαπ
  • 1/2 φλυτζάνι κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • 2 κ. σούπας μουστάρδα
  • 2 μεσαίου μεγέθους αβγά
  • 1 σκελίδα σκόρδο καθαρισμένη, κομμένη στα 2, χωρίς το φύτρο
  • 1 μεσαίο καρότο ψιλοκομμένο σε κυβάκια ή τριμμένο
  • 1 μπαστουνάκι σέλερι ψιλοκομμένο σε κυβάκια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψυλοκομμένο
  • 500 γρ κιμάς μοσχαρίσιος άπαχος ΑΒ Fresh to Go
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 6 φέτες γαλοπούλας
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένο βασιλικό
  • 125 γρ. μαλακό βούτυρο
  • 1/2 λεμόνι (χυμός)
  • 3 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 40 γρ. μανούρι ή ανθότυρο
  • 2 λεπτές φέτες ζαμπόν
  • 150 γρ. φρέσκα μανιτάρια, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρές φέτες
  • ρύζι λευκό (για το σερβίρισμα)
  • 1,5 κουτ. γλυκού ζάχαρη (για το σερβίρισμα)
  • 1 κλαράκι δενδρολίβανο φρέσκο (για το σερβίρισμα)

Start cooking


1. Σε τηγάνι και μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο με το σκόρδο. Προσθέτουμε κρεμμύδι, σέλερι και καρότο και σοτάρουμε για 3’.
2. Αφαιρούμε το σκόρδο και αφήνουμε να κρυώσουν για 5'.
3. Σε μικρό μπολ ανακατεύουμε την κέτσαπ με τη σόγια σος.
4. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τον κιμά με τα υπόλοιπα υλικά και 1 κουτ. σούπας από το μίγμα κέτσαπ-σόγιας.
5. Πλάθουμε μεγάλους κεφτέδες (8 τμχ), τους βάζουμε στη λαδωμένη φόρμα μάφιν και αλείφουμε με το υπόλοιπο μίγμα κέτσαπ-σόγιας.
6. Σε μπολ ανακατεύουμε τα τοματίνια μαζί με 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, λίγο αλάτι και τα φύλλα δενδρολίβανου.
7. Τα τοποθετούμε στις υπόλοιπες θήκες και ψήνουμε στους 190 οC για 20’.
8. Σερβίρουμε τους κεφτέδες με τα τοματίνια, έξτρα κέτσαπ και ρύζι!

 

Πηγή:

PANDESPANI http://www.pandespani.com/

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Party
Lunch
Autumn
Main courses

Shop recipe for 4 servings

  • Μαϊντανός Τεμάχιο Ελληνικός
    This item is no longer available
    7064307
  • Μουστάρδα 3 Πιπέρια 200 gr
    This item is no longer available
    7069760