Start cooking
Βάζουμε το χταπόδι σε μια κατσαρόλα και σκεπάζουμε με νερό. Βράζουμε για περίπου 30’, αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και κόβουμε σε κομμάτια των 3 εκατοστών. Σωτάρουμε τα κρεμμύδια στο ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο, τα καρότα και τις πιπεριές. Μόλις ξανθίσουν τα κρεμμύδια, προσθέτουμε το χταπόδι και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για ακόμη 3 λεπτά. Σβήνουμε με το νερό και συμπληρώνουμε με τις ντομάτες, τα φύλλα δάφνης, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε για 30’. Παράλληλα, βράζουμε τα σπαγγέτι al dente σε αλατισμένο νερό και σουρώνουμε. Αδειάζουμε σε ταψί φούρνου τα ζυμαρικά και περιχύνουμε με τη σάλτσα χταποδιού. Ανακατεύουμε και ψήνουμε για 8’ σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180o C.