Recipe Search ResultsΧταπόδι στη λαδόκολλα με ολόκληρα σκόρδα, μέλι και μπαλσάμικο
Ab logo
  • Χταπόδι στη λαδόκολλα με ολόκληρα σκόρδα, μέλι και μπαλσάμικο

Χταπόδι στη λαδόκολλα με ολόκληρα σκόρδα, μέλι και μπαλσάμικο

by Πηγή ΑΒ Μagazine
Χταπόδι στη λαδόκολλα με ολόκληρα σκόρδα, μέλι και μπαλσάμικο
Average
>60'
5/5
Medium

Ingredients for

Ingredients
4 servings
  • 1 μεγάλο κεφάλι σκόρδο ακαθάριστο
  • 1 χταπόδι φρέσκο
  • 3 κ.σούπας μέλι
  • 6 κ. σούπας ξύδι βαλσαμικό
  • 2 φύλλα δάφνης
  • Πιπέρι σε κόκκους
  • 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κεφάλι σκόρδο ακαθάριστο
  • 1 χταπόδι φρέσκο
  • 3 κ.σούπας μέλι
  • 6 κ. σούπας ξύδι βαλσαμικό
  • 2 φύλλα δάφνης
  • Πιπέρι σε κόκκους
  • 3 κ. σούπας ελαιόλαδο

Start cooking

Βάζετε το χταπόδι που έχετε πλύνει και καθαρίσει σε ένα βαθύ τηγάνι μαζί με ένα φύλλο δάφνης και 2-3 κόκκους πιπέρι, χωρίς καθόλου νερό (συμπληρώστε μόνο αν χρειαστεί). Σκεπάζετε και σιγοβράζετε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία για 20 λεπτά, έτσι ώστε το χταπόδι να βγάλει τα δικά του υγρά. Ετοιμάζετε τρία μεγάλα τριπλά κομμάτια λαδόκολλας. Μοιράζετε σε κάθε κομμάτι λαδόκολλας το χταπόδι, σκορπάτε 4-5 σκελίδες ακαθάριστο σκόρδο, μια κουταλιά μέλι, δυο κουταλιές μπαλσάμικο, μια κουταλιά από το ζωμό που έβγαλε το χταπόδι στο τηγάνι, ένα φύλλο δάφνης, μερικούς κόκκους πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο. Κλείνετε τη λαδόκολλα σχηματίζοντας μικρά φάκελα. Τα δένετε με ένα σπάγγο κουζίνας και τα τοποθετείτε σε ένα ταψί. Ψήνετε στο φούρνο στους 180οC για 1 ½ ώρα.

Rating

Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Lenten
Brunch
All seasons
Starters & nibbles

Shop recipe for 4 servings

  • 7068814
  • 7135652
  • 7068197
  • Σκόρδα ξερά Τεμάχιο
    This item is no longer available
    7064248