Start cooking
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Βουτάτε τις ροδέλες κολοκυθιών σε αλατισμένο νερό που βράζει για 2 λεπτά. Τις ξεπλένετε κάτω από νερό της βρύσης και τις αφήνετε σε σουρωτήρι να στραγγίζουν. Αναμιγνύετε την ξινομυζήθρα με το γάλα, το αλεύρι και το πιπέρι. Απλώνετε το ένα τρίτο από τις φέτες πατάτας μέσα στο βουτυρωμέ- νο ταψί. Τις πασπαλίζετε με τριμμένη μυζήθρα και λίγο δυόσμο και τις καλύπτετε με μια στρώση κολοκυθάκια. Πασπαλίζετε και αυτά με τυρί και δυόσμο και τα καλύπτετε με μια δεύτερη στρώση πατάτες. Ρίχνετε πάνω στις πατά- τες περίπου το μισό από το μίγμα γάλακτος και ξινομυζή-θρας, με προσοχή για να στραγγίζει μέχρι κάτω, σταγόνα-σταγόνα. Συνεχίζετε με τα υπόλοιπα υλικά και συνολικά απλώνετε τρεις στρώσεις πατάτας και δύο στρώσεις κολοκύθια και κάθε φορά ανάμεσα πασπαλίζετε με τριμμένη μυζήθρα και δυόσμο. Τελειώνετε με μια τελευταία (την τρίτη) στρώση πατάτας. Πάλι με προσοχή περιχύνετε την πίτα με το υπόλοιπο μίγμα - γάλα - ξινομυζήθρα. Πασπαλίζετε την πίτα με το σουσάμι και την ψήνετε για 1 ώρα σκεπασμένη. Την ξεσκεπάζετε και την ψήνετε για 30 λεπτά ακόμη μέχρι να κάνει κρούστα.