Glühwein
- 1 lt κόκκινο κρασί
- Πορτοκάλι
- 2 στικ κανέλα
- 1/4 κ.γ. κάρδαμο (κακουλέ)
- 2 αστεροειδείς γλυκάνισους
- 4 ολόκληρα γαρύφαλλα
- 250 γρ. μέλι
- 50 γρ. Κονιάκ
1) Βάζετε σε μία κατσαρόλα το κρασί, το πορτοκάλι κομμένο στη μέση, τα στικ κανέλας, το κάρδαμο, τους αστεροειδείς γλυκάνισους, τα γαρύφαλλα & το μέλι. 2) Μεταφέρετε το μείγμα στη φωτιά και το αφήνετε μέχρι να πάρει βράση. 3) Αφαιρείτε από τη φωτιά και βάζετε το κονιάκ. 4) Σερβίρετε σε κούπες με φέτες πορτοκάλι.
1) Βάζετε σε σέικερ το gin, το dry vermouth και λίγο πάγο. 2) Σουρώνετε και μοιράζετε σε δυο ποτήρια martini. 3) Γεμίζετε τα ποτήρια με την σόδα. 4) Γαρνίρετε κάθε ποτήρι με δυο ελιές περασμένες σε οδοντογλυφίδα.
1) Διαλύετε το μέλι σε βραστό νερό. 2) Ρίχνετε το ρούμι και το μέλι στο ποτήρι και συμπληρώνετε με βραστό νερό. 3) Γαρνίρετε με μισή φέτα λεμονιού και ένα ξυλάκι κανέλας.
1) Βάζετε σε σέικερ το κονιάκ, το λικέρ και το λάιμ με λίγο πάγο. 2) Χτυπάτε για 15 δευτερόλεπτα. 3) Διπλοσουρώνετε και σερβίρετε.
1) Βάζετε σε σέικερ το χυμό λεμονιού, το σιρόπι ζάχαρης (100g ζάχαρη-100g νερό) και το gin με λίγο πάγο. 2) Χτυπάτε για 15 δευτερόλεπτα. 3) Σερβιρετε σε παγωμένο ποτήρι. 4) Απογεμίστε με σαμπάνια.