Ας μαγειρέψουμε
1. Κόβουμε το φιλέτο μπακαλιάρου σε 6 κομμάτια και τα βάζουμε στο τρυπητό. 2. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες και τα σoτάρουμε με 2-3 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο για 10’, σε χαμηλή φωτιά. 3. Tρίβουμε 2 τομάτες στην χοντρή πλευρά του τρίφτη. 4. Δυναμώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε ολόκληρες τις σκελίδες σκόρδου, τον τοματοπελτέ, τον τοματοχυμό, τις τριμμένες τομάτες, τη ζάχαρη, τα φύλλα δάφνης, αλάτι και πιπέρι, βράζουμε τη σάλτσα μέχρι να δέσει καλά, αποσύρουμε και προσθέτουμε τις σταφίδες. 5. Κόβουμε τις υπόλοιπες τομάτες σε φέτες, τοποθετούμε τις μισές σε ένα ταψί καλύπτοντας την επιφάνειά του, ακουμπάμε πάνω τα κομμάτια μπακαλιάρου και αλατοπιπερώνουμε. 6. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τη σάλτσα και καλύπτουμε με τις υπόλοιπες φέτες τομάτας. 7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175οC στις αντιστάσεις, για 50-60’, και σερβίρουμε.