Ας μαγειρέψουμε
Χτυπάμε στο μπλέντερ ή στο μούλτι, τις νιφάδες βρόμης μέχρι να γίνουν σκόνη και αδειάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το αλεύρι ολικής άλεσης, τη ζάχαρη, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα.Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια με το γάλα και τη 1 κ. σ. ελαιόλαδο, μέχρι να ομογενοποιηθούν και να αφρατέψουν.Ενσωματώνουμε το μείγμα του αλευριού σε εκείνο με τα ασπράδια, ανακατεύοντας. Αφήνουμε το νέο μείγμα να σταθεί για 5 λεπτά.Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε μέσα 1 κ.γ. από το ελαιόλαδο. Γεμίζουμε κατά το ήμισυ ένα φλιτζάνι του τσαγιού με το μείγμα για τηγανίτες και το ρίχνουμε στο τηγάνι. Υπολογίζουμε δηλαδή 1/2 φλιτζάνι για κάθε τηγανίτα. Αφήνουμε να ψηθεί για περίπου 2 λεπτά και με μια σπάτουλα τη γυρίζουμε από την άλλη. Ψήνουμε για περίπου 2 λεπτά ακόμη. Σκουπίζουμε το τηγάνι με χαρτί κουζίνας, ρίχνουμε πάλι 1 κ.γ. ελαιόλαδο και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να μας τελειώσει το μείγμα για τις τηγανίτες. Συνοδεύουμε με μέλι και φρέσκα φρούτα.