Ας μαγειρέψουμε
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C. Λαδώνουμε ελαφρώς ένα αντικολλητικό ταψάκι και στρώνουμε εκεί τα σπαράγγια, καθαρισμένα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Ραντίζουμε τα σπαράγγια και ανακατεύουμε καλά, για να βραχούν καλά. Ψήνουμε για 10-15 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο, πασπαλίζουμε τη μοτσαρέλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 5 λεπτά ακόμα, μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει.