Ab logo
  • Σκαλοπίνια alla pizzaiola

Σκαλοπίνια alla pizzaiola

από Βίκυ Σμυρλή
Σκαλοπίνια alla pizzaiola
Μέτρια
>60'
4/5
Μεσαίο

Θα χρειαστώ υλικά για

Συστατικά
4 μερίδες
  • 4 μερίδες εσκαλόπ μοσχαρίσιο
  • 500 γρ. ώριμες τομάτες
  • 2 σκελίδες σκόρδου κομμένες σε λεπτές φετούλες
  • 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη ή φυλλαράκι φρέσκιας ρίγανης
  • 4 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 4 μερίδες εσκαλόπ μοσχαρίσιο
  • 500 γρ. ώριμες τομάτες
  • 2 σκελίδες σκόρδου κομμένες σε λεπτές φετούλες
  • 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη ή φυλλαράκι φρέσκιας ρίγανης
  • 4 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ας μαγειρέψουμε

Βουτάτε τις τομάτες σε νερό που βράζει. Τις αφήνετε για 2-3 λεπτά, τις αφήνετε να κρυώσουν και τις αποφλοιώνετε. Αφαιρείτε τους σπόρους και κόβετε τις ντομάτες σε μικρά κυβάκια. Ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο μέχρι να γίνει διάφανο. Ρίχνετε τις τομάτες, το αλατοπίπερο και την ρίγανη, σκεπάζετε την κατσαρόλα και βράζετε την σάλτσα για 15-20 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προσέχετε να μην κολλήσει η σάλτσα.Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο νερό. Λίγο πριν το σερβίρισμα ψήνετε τα σκαλοπίνια, πάνω σε δυνατή φωτιά, και από τις δύο πλευρές, μέσα σε ελαφρά λαδωμένο αντικολλητικό τηγάνι. Τα σερβίρετε με τη σάλτσα τομάτα.Πασπαλίζετε με φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης ή με αποξηραμένη ρίγανη. Τα συνοδεύετε με σπαγγέτι ή άλλα ζυμαρικά της αρεσκείας σας.

Αξιολόγηση

Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Πάρτυ ενηλίκων
Άλλο
Όλες οι εποχές
Κυρίως πιάτο

Βάλε στο καλάθι υλικά για 4 μερίδες

  • Ντομάτες Χύμα Ελληνικές
    • low-price.external.cbf7b8ce.svg
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7063667
  • Σκόρδα ξερά Τεμάχιο
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064248
  • Έχεις ήδη στην κουζίνα