Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΣφυρίδα με πράσα, μάραθο και κολίαντρο
Ab logo
  • Σφυρίδα με πράσα, μάραθο και κολίαντρο

Σφυρίδα με πράσα, μάραθο και κολίαντρο

από Μυρσίνη Λαμπράκη
Σφυρίδα με πράσα, μάραθο και κολίαντρο
Μέτρια
>60'
0/5
Υψηλό

Θα χρειαστώ υλικά για

Συστατικά
6 μερίδες
  • 6 φέτες σφυρίδα
  • 4 ψιλοκομμένα πράσα
  • 1 ρίζα φινόκιο, ψιλοκομμένη
  • 1 μεγάλη ώριμη τομάτα, πολτοποιημένη
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι λεπτοκομμένο
  • 1 κουταλιά του γλυκού κόλιανδρο, τριμμένο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 λεμόνι (χυμός)
  • 6 φέτες σφυρίδα
  • 4 ψιλοκομμένα πράσα
  • 1 ρίζα φινόκιο, ψιλοκομμένη
  • 1 μεγάλη ώριμη τομάτα, πολτοποιημένη
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι λεπτοκομμένο
  • 1 κουταλιά του γλυκού κόλιανδρο, τριμμένο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 λεμόνι (χυμός)

Ας μαγειρέψουμε

Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρετε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και προσθέτετε τα πράσα κομμένα σε ροδέλες και το φινόκιο. Τα αφήνετε να μαραθούν. Στη συνέχεια ρίχνετε τη τομάτα, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύετε απαλά. Τα αφήνετε να απορροφήσουν τα πολλά υγρά τους για 10 λεπτά περίπου. Παίρνετε ένα ταψί και ρίχνετε το παραπάνω μίγμα. Ανοίγετε με το κουτάλι μικρές «φωλίτσες» ώστε να τοποθετήσετε μέσα τις φέτες από το ψάρι. Πασπαλίζετε με μπόλικο τριμμένο κόλιανδρο,περιχύνετε με το χυμό λεμονιού και το ψήνετε στον φούρνο για 40 λεπτά στους 180οC. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.

Αξιολόγηση

Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Όλες οι εποχές
Κυρίως πιάτο

Βάλε στο καλάθι υλικά για 6 μερίδες

  • Κρεμμύδι Κατεψυγμένο 100gr
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7081527
  • Σφυρίδα Ολόκληρη Κατεψυγμένη Σε Δίχτυ
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7072841
  • Πράσα Ελληνικά Χύμα
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7063897