Ας μαγειρέψουμε
Για το γαλατένιο ψωμί: Σ΄ένα κατσαρολάκι βάζουμε 3 κ.σ. νερό, 70ml από το γάλα και 70 γρ. από το αλεύρι. Ανακατεύουμε και ζεσταίνουμε το μείγμα για 2 λεπτά, σκεπάζουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το γάλα, τη μαγιά, το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αυγό, το μείγμα που ετοιμάσαμε και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε για 10 λεπτά. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 9 κομμάτια, τα ζυμώνουμε σε καρβελάκια και τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα ταψί. Αφήνουμε σε ζεστό σημείο να διπλασιαστούν, αλείφουμε με τον κρόκο και ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180ο C. Για την κρέμα με ξερά σύκα: Στο μπλέντερ, σε δυνατή ταχύτητα, πολτοποιούμε όλα τα υλικά μέχρι να πάρουν κρεμώδη υφή. Ετοιμάζουμε τα σάντουιτς με NOYNOY Gouda και ΝΟΥΝΟΥ Emmental φέτες, γαλοπούλα, την κρέμα από ξερά σύκα και τη ρόκα.