Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΡυζόγαλο με Βανίλιες και Δαμάσκηνα
Ab logo
  • Ρυζόγαλο με Βανίλιες και Δαμάσκηνα
  • Ρυζόγαλο με Βανίλιες και Δαμάσκηνα

Ρυζόγαλο με Βανίλιες και Δαμάσκηνα

από τη Food blogger Funky Cook
Ρυζόγαλο με Βανίλιες και Δαμάσκηνα
Ρυζόγαλο με Βανίλιες και Δαμάσκηνα
Εύκολη
31'- 60'
0/5
Χαμηλό

Θα χρειαστώ υλικά για

Συστατικά
5 μερίδες
  • ΓΙΑ ΤΟ ΡΥΖΟΓΑΛΟ
  • 1500 ml NOYNOY Family Πλήρες
  • 70 g Ρύζι αρμπόριο ή γλασέ
  • 70 g Ζάχαρη
  • 30 g Κορν Φλάουρ
  • 1 τμχ Φλύδα από ξυλάκι κανέλας
  • 1 κουτ. γλυκού Ξύσμα λεμονιού
  • Αλάτι
  • 100 ml Νερό
  • 50 g Καστανή μαλακή ζάχαρη
  • 3 Σποράκια Καρδάμωμο
  • ΓΙΑ ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ
  • 3 τμχ Βανίλιες
  • 3 τμχ Δαμάσκηνα
  • 1 κάψουλα Κάψουλα Βανιλλίνης
  • ΓΙΑ ΤΟ ΡΥΖΟΓΑΛΟ
  • 1500 ml NOYNOY Family Πλήρες
  • 70 g Ρύζι αρμπόριο ή γλασέ
  • 70 g Ζάχαρη
  • 30 g Κορν Φλάουρ
  • 1 τμχ Φλύδα από ξυλάκι κανέλας
  • 1 κουτ. γλυκού Ξύσμα λεμονιού
  • Αλάτι
  • 100 ml Νερό
  • 50 g Καστανή μαλακή ζάχαρη
  • 3 Σποράκια Καρδάμωμο
  • ΓΙΑ ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ
  • 3 τμχ Βανίλιες
  • 3 τμχ Δαμάσκηνα
  • 1 κάψουλα Κάψουλα Βανιλλίνης

Ας μαγειρέψουμε

1. Από το γάλα κρατάμε ένα μεγάλο φλυτζάνι και το υπόλοιπο το ρίχνουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα μαζί με το αλάτι , τη ζάχαρη, το ρύζι, το ξύσμα λεμονιού και το ξυλάκι της κανέλας.Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και βράζουμε για 25 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το ρύζι, ανακατεύοντας τακτικά και με προσοχή για να μη φουσκώσει το γάλα. 2. Στο γάλα που κρατήσαμε διαλύουμε πολύ καλά το κόρν φλάουρ και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, ανακατεύουμε μέχρι να πάρει κρεμώδη αλλά όχι πηχτή υφή το ρυζόγαλο και αποσύρουμε. Αφήνουμε στην άκρη το ρυζόγαλο, σκεπασμένο με μεμβράνη τροφίμων. 3. Σε ένα τηγάνι βάζουμε όλα τα υλικά για τα φρούτα και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για μερικά λεπτά μέχρι να δέσει το σιρόπι. Σερβίρουμε το ρυζόγαλο σε βαζάκια σε στρώσεις εναλλάξ με τα καραμελωμένα φρούτα, μπορούμε να το βάλουμε στο ψυγείο και να το απολαύσουμε και δροσερό. Σημειώσεις για τη συνταγή: Μπορούμε ν΄αντικαταστήσουμε τη ζάχαρη με το μέλι. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιαδήποτε φρούτα εποχής. Αν θέλουμε ακόμη πιο πλούσια γεύση ρυζιού προσθέτουμε επιπλέον 30 γρ. ρύζι.

Αξιολόγηση

Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική Παραδοσιακή
Κλασική
Πρωινό
Πρωινό
Άλλο