Ας μαγειρέψουμε
Θαλασσινά: Αχνίζουμε σε σκεπασμένη κατσαρόλα, για 2-3 λεπτά, τα μύδια στο ούζο και τα κλωναράκια βασιλικού. Αποσύρουμε από τη φωτιά και πετάμε όσα μύδια δεν άνοιξαν. Αφαιρούμε τη σάρκα από τα ανοιγμένα μύδια και τα αφήνουμε κατά μέρος. Κρατάμε μερικά κελύφη για το γαρνίρισμα. Αφαιρούμε το βασιλικό και κρατάμε το ζωμό.Καθαρίζουμε τις γαρίδες, κρατάμε την σάρκα τους και βράζουμε τα κεφάλια και τα κελύφη σε 500 ml νερό και σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά. Σουρώνουμε και κρατάμε τον ζωμό. Ριζότο: Σε μια φαρδιά και χαμηλή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο ή το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμυδάκι για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι χωρίς να το ξεπλύνουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμη. Ρίχνουμε λίγο από τον ζωμό που σουρώσαμε από τα μύδια και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας μέχρι να απορροφηθεί από το ρύζι. Σταδιακά, προσθέτουμε και τον υπόλοιπο ζωμό ανακατεύοντας συνεχώς. Ίσως χρειαστεί περισσότερος ζωμός ή νερό. Προς το τέλος, ρίχνουμε τις γαρίδες, το αλάτι, το πιπέρι, το ξύσμα λεμονιού, τα μύδια, τον άνηθο και συνεχίζουμε για 2-3 λεπτά. Αποσύρουμε από την φωτιά, ρίχνουμε την παρμεζάνα και σερβίρουμε.